Руските военни, които търсят войници на договор за така наречената

...
Руските военни, които търсят войници на договор за така наречената
Коментари Харесай

Русия набира доброволци със заплати от 2 700 евро

Руските военни, които търсят бойци на контракт за по този начин наречената " специфична военна интервенция " в Украйна, употребяват камиони за набиране на личен състав, с цел да привлекат доброволци, на които се оферират заплати от близо 3000 $ на месец като тласък, осведоми Reuters.

През уикенда особено поделение паркира подобен камион в централен парк в южния съветски град Ростов и откри мобилен офис.

Войници в камуфлажни униформи и черни маски посочваха оръжията си на заинтригувани минувачи и раздаваха цветни листовки, озаглавени " Военна работа по контракт - избор на същинския мъж ".

Нито Русия, нито Украйна разкриват военните си загуби, които западните разследващи организации правят оценка на десетки хиляди и от двете страни.

Москва не е актуализирала формалния брой на починалите от 25 март, когато разгласи, че са убити 1351 съветски бойци и 3825 са ранени.

Миналата седмица Кремъл съобщи, че не е обсъждана общонационална готовност за подсилване на силите.

Но стартирането на акцията за набиране на личен състав демонстрира, че Москва се нуждае от повече мъже.

Офицерът, отговарящ за камиона в Ростов, съобщи, че право на присъединяване ще имат руснаци и чужденци на възраст сред 18 и 60 години, които имат най-малко приблизително обучение.

" Патриотично настроените жители избират да подпишат три- или шестмесечни контракти за присъединяване в специфичната военна интервенция ", сподели майор Сергей Ардашев, обещавайки образование за всички.

Русия търси доброволци за войната в Украйна

Минималната месечна заплата, която се предлага, е 160 000 рубли (2700 долара), което е съвсем три пъти повече от междинната заплата за страната.

Един от евентуалните новобранци е музикантът Виктор Якунин, който споделя, че постоянно е бил притеглен от концепцията за военна работа и в този момент събира нужните документи.

" Бих желал да послужвам във военновъздушните сили. Родителите ми ме възпитаваха от дете да обичам родината си, да пазя съветския свят. Вярвам, че силата е с нас ", споделя той.

В камиона Якунин седнал при Ардашев, който му споделил, че идната стъпка ще бъде психиатричен обзор. Ако премине сполучливо теста, ще има физическо тестване за експедитивност, мощ и устойчивост. Ако всичко върви добре, Якунин " ще стигне до военна част, ще се причисли към несъмнено поделение и от този миг ще стартира военна работа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР