Руските военни демонстрираха пред експерти от САЩ най-новото си хиперзвуково

...
Руските военни демонстрираха пред експерти от САЩ най-новото си хиперзвуково
Коментари Харесай

Русия показа най-новото си стратегическо оръжие пред американски експерти

Руските военни демонстрираха пред специалисти от Съединени американски щати най-новото си хиперзвуково оръжие - ракетния комплекс "Авангард ", включващ планиращ в атмосферата хвъркат блок, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено Българска телеграфна агенция.

Според известието Русия е посочила най-новото си стратегическо оръжие пред поканената американска инспекционна група като част от ограниченията за бистрота и "с цел да се поддържа жизнеспособността и успеваемостта на Договора за стратегическите нападателни оръжия ".

Путин: Страни от Източна Европа може да изоставен Европейски Съюз до няколко години

"Авангард " е комплекс със стратегическо предопределение с междуконтинентална балистична ракета, снабдена и планиращ хвъркат военен блок. Според наличните открити източници бойният блок е създаден от научно-производствено обединяване в съветския град Реутов, Московска област, и е бил в развой на тествания от 2004 година Той е кадърен да лети в плътните пластове на атмосферата със скорост над 20 пъти по-бърза от звука.

За новото съветско оръжие за първи път приказва президентът Владимир Путин на 1 март 2018 година в своето годишно обръщение до Федералното заседание, като означи способността му да прави остри маневри по пътя си към задачата, с което прави безпредметна противоракетната защита. В края на м.г. още веднъж той заяви, че е почнало серийното произвеждане на комплекса "Авангард ", като акцентира, че дружно с ракетите "Сармат " и комплексите "Кинжал " и "Пересвет " той неведнъж усилва капацитета на армията и флота, с което "надеждно и абсолютно подсигурява сигурността на Русия в околните десетилетия ".

Според Путин основаването на "Авангард " съставлява софтуерен пробив, съпоставим с изстрелването на първия руски неестествен сателит на Земята през 1957 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР