Руските власти в окупираната територия на Украйна са наложили нови

...
Руските власти в окупираната територия на Украйна са наложили нови
Коментари Харесай

Русия засилва натиска над цивилните в окупираните украински територии

Руските управляващи в окупираната територия на Украйна са наложили нови строги ограничения по отношение на цивилното население. Съвсем неотдавна те са " подсилили " контраразузнавателните елементи и лимитират пътуването сред градовете и селата, оповестяват от военното командване на Украйна.

Руските управляващи в окупираната територия на Украйна са наложили нови строги ограничения по отношение на цивилното население. Съвсем неотдавна те са " подсилили " контраразузнавателните елементи и лимитират пътуването сред градовете и селата, оповестяват от военното командване на Украйна.

Миналата седмица Кремъл постанови, че тези жители от окупираната територия, които не одобряват съветски паспорти, ще бъдат считани за чужденци и ще могат да бъдат депортирани, което съгласно украински военни и локални чиновници е провокирало комплициране и боязън измежду популацията. Според украинска държавна организация съветски чиновници по сигурността под прикритие са почнали да търсят членове на украинската опозиция, оповестява The New York Times.

Мерките се подхващат в миг, когато украинските сили ускоряват офанзивите си зад вражеските линии преди необятно предстоящата контраатака. В началото на седмицата съветските управляващи оповестиха за още обстрели и детонация, която е довела до дерайлиране на товарен трен в съветския граничен регион.
Реклама
На процедура е невероятно да се ревизира по самостоятелен метод огромна част от протичащото се на окупираната от Русия територия, защото съветските управляващи рядко дават достъп на самостоятелни публицисти, филантропични групи и интернационалните наблюдаващи. Но Кремъл не крие напъните си да причисли тези райони към Русия.

Според основания през март предходната година от украинските сили за специфични интервенции Център за национална опозиция (ЦНС) са зачестили случаите, когато чиновници на ФСБ под прикритие търсят членове на украинската опозиция на оживени публични места. Според ЦНС чиновници, облечени в цивилни облекла, търсят " нелоялни жители ", като предизвикат хора, оплакващи се от съветските управляващи.

Цивилни в освободените от украинските сили региони разказват изтезания и издевателства от страна на съветските управляващи, както и атмосфера на мощен боязън и параноя за това кой може да работи с руснаците и кой може да има връзки с украинските военни или специфични сили, прибавя New York Times.
Противоречиви препоръки
Украинските управляващи нормално приканват живеещите в окупираните от Русия области да се опълчват на Русия по всевъзможен метод, само че през последните дни дават спорни препоръки по какъв начин да се реагира на неотдавнашния съветски декрет. В края на предишния месец украинският омбудсман Дмитро Любинец посъветва жителите на тези територии или да се снабдят с съветски паспорти, или да ги изоставен.
Реклама
" Бих ви посъветвал да приемете съветски паспорт, който в края на краищата е средство за оцеляване... Или вземете решение за себе си и напуснете тази територия по всевъзможни налични способи, само че просто напуснете ", съобщи той. Любинец акцентира, че Украйна няма да преглежда съветското поданство като фактор при установяване на осъществени закононарушения от украинци.

На 1 май украинският вицепремиер Ирина Верешчук на собствен ред прикани украинските поданици в окупираните територии да не одобряват съветски паспорти и да не сътрудничат на съперника.

Серхий Хлан от Херсонския регионален съвет съобщи късно в понеделник по украинската онлайн телевизия Еспресо TV, че върху локалното население се оказва " голям " напън. Той съобщи, че хората се тормозят, че ще бъдат сметнати за " колаборационисти ", в случай че одобряват паспорти, и прикани за единна позиция по отношение на това по какъв начин би трябвало да се работи.
Свързани публикации Войната в Украйна | Русия разгласи, че два дрона са атакували Кремъл, Путин е незасегнат 3 май 2023, 15:07 Войната | Украйна скоро може да има най-модерната войска в Европа 12 април 2023, 12:20 Войната в Украйна | Румъния стремително модернизира армията си. За разлика от България... 6 април 2023, 14:34 Войната в Украйна | Защо се бави втората инвазия на Путин 2 март 2023, 14:49
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР