Руските власти ограничиха днес достъпа до сайтовете на четири независими

...
Руските власти ограничиха днес достъпа до сайтовете на четири независими
Коментари Харесай

Москва ограничава достъпа до Би Би Си, Дойче Веле, Медуза и Радио Свобода

Руските управляващи ограничиха през днешния ден достъпа до уеб страниците на четири самостоятелни медии, измежду които Би Би Си, с което ускоряват контрола си върху информацията по време на нашествието в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор съобщи, че достъпът до съветските редакции на Би Би Си и немската медия " Дойче Веле ", а също по този начин до самостоятелния уебсайт " Медуза " и " Радио Свобода ", което се финансира от американския Конгрес, е стеснен по искане на прокуратурата.

Според Роскомнадзор Би Би Си и " Радио Свобода " са разпространявали погрешни информации за спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия нееднократно се е оплаквала, че западните медии оферират откъслечна и постоянно антируска позиция, като в това време не търсят сметка от водачите на личните си страни за разрушителните войни, водени в чужбина, да вземем за пример тази в Ирак, и за корупцията.

Западните водачи от години показват опасенията по отношение на господстващото състояние на държавните медии в Русия и означават, че свободите, завоювани след рухването на Съветския съюз през 1991 година, са били лимитирани от президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР