Руските власти наредиха днес евакуацията на повече от хиляда цивилни

...
Руските власти наредиха днес евакуацията на повече от хиляда цивилни
Коментари Харесай

Втори ден гори удареният от Украйна руски петролен склад в Крим, евакуират близо 1000 цивилни

Руските управляващи подредиха през днешния ден евакуацията на повече от хиляда цивилни жители на втория ден от пожара в огромен петролен терминал в Крим, който съгласно Киев е породен от удар на Украйна, съобщи Франс прес.

„ За да се подсигурява сигурността на хората, живеещи наоколо до обекта, е осъществена краткотрайна евакуация на 1047 души в центрове за настаняване “, заяви на канала си в " Телеграм " Игор Ткаченко, кмет на град Феодосия, където се намира терминалът.

По данни на съветските служби за незабавна помощ, представени от държавната новинарска организация РИА Новости, пожарът не е овладян и продължава да се популяризира, като са се запалили три резервоара за петролни артикули.

„ Площта на пожара в петролния терминал се е разраснала до 2500 кв. метра “, споделя пред РИА Новости неназован избавител.

Украинската войска съобщи през вчерашния ден, че е блъснала с ракети петролния терминал на Феодосия в Източен Крим. Според Киев това е „ най-големият “ петролен терминал на Кримския полуостров и доставя съветската войска. Руските управляващи потвърдиха за пожара, без да показват повода за него.

През септември предходната година Украйна към този момент беше употребила ракети с отдалечен обхват, с цел да удари щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР