Руските власти на анексирания полуостров Крим обявиха евакуация в район

...
Руските власти на анексирания полуостров Крим обявиха евакуация в район
Коментари Харесай

Украинска атака с дронове в Крим спря временно движението по Керченския мост

Руските управляващи на анексирания полуостров Крим оповестиха евакуация в регион на удар на украински дронове и стопираха придвижването на влакове. В Телеграм съветският шеф на Крим Сергей Аксьонов заяви, че след удар има гърмеж в склад с муниции. Мирното население в радиус от 5 километра към склада в Красногвардейския регион би трябвало да се изтегля, а като защитна мярка са спрени и влаковете. Според Аксьонов няма потърпевши при удара.

Украинската организация УНИАН написа, че евентуалната цел на офанзивата е било съветско военно летище в същия регион на Крим. Възстановено е придвижването по моста през Керченския проток, свързващ Русия с Крим, който по-рано през днешния ден е бил затворен за придвижване.

Причините не се показват. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Кримският мост би трябвало да бъде обезвреден, с цел да бъде пресечено снабдяването с муниции за съветските сили в Украйна. Двама поданици на Константиновка в Донецка област са починали и един е бил ранен при съветски офанзиви през последното денонощие.

В Краматорск са развалени жилищни здания, само че няма данни за потърпевши. Трима души са били ранени при артилерийски обстрел на Никопол в Днепропетровска област. Съединените щати приготвят нов пакет военна помощ за Киев на стойност 400 милиона $, който няма да съдържа касетъчни муниции.

Той ще включва главно артилерийско съоръжение и муниции за разнообразни ракетни системи, противотанкови оръжия и бронирани машини.Някои западни политици са недоволни от бавния ход на украинското контранастъпление и към този момент забележими стартират да нервничат, показва Би Би Си в репортаж от Международния конгрес за сигурност в Аспен, Колорадо.

Украйна към момента се надява да откри слабото място в рускатата защита и тогава да пусне в деяние аварийните си сили в опит да реализира забележителен пробив, отбелязва медията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР