Руските власти, изправени пред потенциална икономическа катастрофа с влизането в

...
Руските власти, изправени пред потенциална икономическа катастрофа с влизането в
Коментари Харесай

Русия заплаши с арест служители на западни компании, напускащи страната

Руските управляващи, изправени пред евентуална икономическа злополука с влизането в действие на западните наказания, заплашиха задграничните компании, които се изтеглят от страната, с арести на чиновници и конфискация на активи. Това заяви.

Руски прокурори са отправили предизвестия към няколко задгранични сдружения посредством позвънявания, писма и персонални визити, твърди изданието, като се базира на осведомени източници. Сред тях се Coca-Cola, McDonald’s, Procter & Gamble, IBM и Yum Brands, компанията майка на KFC и Pizza Hut.

Те са заплашили да арестуват чиновници, които са подлагали на критика държавното управление, или да конфискуват активи, в това число интелектуална благосъстоятелност.

“Предупрежденията са предиздвикали най-малко една от фирмите, към които са ориентирани, да ограничи връзките сред съветския си бизнес и останалата част от компанията, заради опасения, че имейлите или текстовите известия сред сътрудниците могат да бъдат прихванати”, споделят някои от хората, осведомени с въпроса.

Русия е изправена пред невиждани наказания, наложени от западните държавни управления след нашествието в Украйна, като все по-голям лист от компании афишират изтеглянето си от страната или проектите си да преустановят активността си там.

Без да употребява думата “национализация”, съветският президент Владимир Путин съобщи, че поддържа назначението на “външни” админи отпред на такива задгранични компании в Русия, “за да ги съобщи на тези, които ще ги накарат да работят”.

От Coca-Cola, McDonald’s, Procter & Gamble и Yum Brands към момента не са коментирали тематиката.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР