Руските ВКС унищожили в Сирия 4 полеви командири от Хайат

...
Руските ВКС унищожили в Сирия 4 полеви командири от Хайат
Коментари Харесай

Руските ВКС унищожили 4 главатари на „Хайат Тахрир аш-Шам”

Руските Върховен касационен съд унищожили в Сирия 4 полеви командири от „ Хайат Тахрир аш-Шам ” по време на заседание - Абу Мусаб Сури, Абу Мухаммад аз-Зайим, Абу Басир Дар Азза и Абу Убайда се събрали да координират активността на своите отряди на фронта край град Абу Духур в провинция Идлиб против сирийската войска. На противоположния източен фронт в провинция Дейр ез-Зор сирийските военни разкрили в едно село огромен склад с оръжие. Освен общоприетото стрелково оръжие (АК и М-16), зенитни установки, нормалните мини и муниции, са открити и други забавни неща.

В ръцете на военните попаднала противопехотна мина с фугасно деяние „ No-4 ", произвеждане на Израел, копие на руската ПМД-6. Не може да се откри по какъв начин е попаднала в ИД, тъй като е продавана в целия свят.

Открити са и две авиационни ракети клас „ въздух-въздух” К-13 с инфрачервена глава, структура от преди повече 50 година Вероятно са плячкосани от авиобаза Табка още през 2014 година, където били основани изтребителите МиГ-21. Има сведения, че джихадистите на вятъра се опитвали да ги приспособяват за изстрелване по земни цели.

Иззет е като трофей и квадрокоптер за офанзиви от въздуха и подготвени самоделни мини, които той трябвало да пуска.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР