Руските въздушни удари удариха северозападната сирийска провинция Идлиб във вторник

...
Руските въздушни удари удариха северозападната сирийска провинция Идлиб във вторник
Коментари Харесай

Русия бомбардира размирен район в Северна Сирия, има ранени

Руските въздушни удари удариха северозападната сирийска провинция Идлиб във вторник при възобновена офанзива против последния бастион на опозицията, ранявайки четирима цивилни и предизвиквайки необятна суматоха, съобщи турския всекидневник Сабах. Района се намира в изключителна непосредственост до турската южна провинция Хатай, където също живеят хиляди сирийски бежанци и доста турски жители от сирийски генезис. 

 

„ Ужасени дами и деца, бягаха в убежищата, когато въздушните удари удариха региони покрай гъсто обитаеми лагери за разселени хора в Идлиб, покрай пропускателния пункт Баб Ал-Хава “, написа в Туитър Марк Кътс, заместител районен филантропичен координатор на Организация на обединените нации за рецесията в Сирия.

 

„ Тези разселени хора би трябвало да бъдат предпазени “, акцентира той.

 

Групата за гражданска отбрана " Белите каски " също заяви за събитието и сподели, че стара жена и млад мъж са ранени и има боязън и суматоха измежду жителите в района, след четири съветски въздушни удара покрай лагери в село Калбет в северната част на страната. провинцията на Идлиб.

 

Регионът Идлиб, граничещ с Турция, е дом на към 3 милиона души и е един от последните територии, които се опълчват на Дамаск.

 

Зоната за деескалация на напрежението в Идлиб беше основана според съглашение сред Турция и Русия. Районът е бил обект на голям брой съглашения за преустановяване на огъня, които постоянно са били нарушавани от режима на Асад и неговите съдружници.

 

Беше реализирано нежно помирение сред Москва и Анкара през март 2020 година в отговор на месеци на борби от страна на подкрепяния от Русия режим. Почти милион души са избягали от офанзивата на Асад, само че режимът към момента постоянно прави офанзиви против цивилни, като пречи на множеството да се върнат по домовете си и ги принуждава да живеят в спонтанни лагери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР