Руските въздушни удари са фокусирани основно срещу цели в Източна

...
Руските въздушни удари са фокусирани основно срещу цели в Източна
Коментари Харесай

Киев: Русия нанася въздушни удари в Източна Украйна, битката за Донбас ще е като Втората световна

Руските въздушни удари са фокусирани главно против цели в Източна Украйна, а съветските елементи се пробват да обкръжат украинските сили в региона, настояват от президентството в Украйна. Битката за Донбас към момента не е достигнала оптималния си мащаб и ще подсети за Втората международна война, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в Брюксел, представен от БНР.

Губернаторът на Луганска област Сергей Хайдай предизвести жителите в региона, че изтича времето за бягство от засилващите се съветски офанзиви. По думите му цялата област е под офанзива и остават единствено няколко дни като финален късмет за бягство. Същият апел насочи и кметът на централния град Днепър - Борис Филатов:

" Ситуацията в Донбас последователно се нажежава и април ще бъде много парещ. Имам огромна молба към всички, които имат опция, да изоставен, изключително дамите, децата и възрастните ".

От съветското министерство на защитата оповестяват, че са нанесли ракетни удари против хранилища за гориво в градовете Николаев, Харков, Запорожие и Чугуев. Според съветските управляващи складовете са употребявани за доставки на украинската войска в региона на Николаев, Харков, в Донбас и в югоизточна Украйна.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Ана Маляр твърди въпреки всичко, че дълготрайната цел на Русия е да превземе цяла Украйна.

Беларус организира специфична интервенция на територията на Украйна за освобождение на беларуски жители - най-вече водачи, заяви президентът Александър Лукашенко. На мирните договаряния би трябвало да бъде чута и позицията на Беларус, настоя Лукашенко.

" Не може да има договаряния без присъединяване на Беларус. Щом ни въвличате в това, главно западните страни, то тогава и нашата позиция би трябвало да се чуе на договарянията. Ние изхождаме от това, че тази война е в задния двор на страната ни и въздейства на обстановката в Беларус. Затова и не би трябвало да се вършат сделки зад тила ни, " безапелационен е той.

10 евакуационни коридора са открити през днешния ден, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук. Тези, които се пробват да изоставен Мариупол, още веднъж ще би трябвало да употребяват личните си коли.

Световната здравна организация прикани за филантропичен кулоар до обсадения град. Регионалният шеф за Европа Ханс Клуге заяви, че от началото на войната са осъществени 90 офанзиви против здравни служащи.

" Няма гаранции, че войната няма да ескалира. Световната здравна организация обмисля всички сюжети и има аварийни проекти за разнообразни обстановки от всеобщи жертви до химически офанзиви, " съобщи Клуге.

Расте и напрежението сред Украйна и Унгария. Украинското външно министерство упрекна Будапеща, че ускорява възприятието за безотговорност на Русия за хипотетичните военни закононарушения. Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко написа в Туитър, че нежеланието на Унгария да признае съветските зверства предизвиква съветските елементи да правят нови закононарушения. Унгария се разгласи срещу нови наказания против Русия и отхвърли да помогне на Украйна с оръжия.

Вчера Виктор Орбан сподели на Владимир Путин, че Унгария е подготвена да заплаща в рубли ма доставките на съветски газ, а множеството европейски страни са срещу.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР