Руските въоръжени сили започнаха във вторник нова поредица учения близо

...
Руските въоръжени сили започнаха във вторник нова поредица учения близо
Коментари Харесай

Русия започва военни маневри близо до Украйна

Руските въоръжени сили започнаха във вторник нова поредност учения покрай Украйна и в анексирания Крим. В маневрите вземат участие 6000 военнослужещи, а също изтребители и бомбардировачи, съобщи Франс прес.

Ученията включват разнообразни родове войски – военна авиация и противовъздушни сили, кораби на морската авиация на Черноморския и Каспийския флот, сподели командващият войските в Южния боен окръг Александър Дворников.

Ученията на Военновъздушните сили ще се проведат в четири региона – Волгоградска и Ростовска област, Краснодарския край и Крим и включват 60 изтребителя и бомбардировача.

Целта на маневрите е да се съгласуват дейностите на военноморските сили и авиацията при ракетни стрелби. В ученията ще се ревизира и бойната подготвеност на общо към 6000 военнослужещи в няколко бази в Южна Русия.

Новината за маневрите бе огласена броени часове, откакто Кремъл разкритикува слагането в бойна подготвеност на хиляди американски бойци поради рецесията сред Русия и Запада по отношение на Украйна, с което съгласно Москва Вашингтон „изостря напрежението“.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР