Руските въоръжени сили започнаха днес мащабни маневри в Средиземно море,

...
Руските въоръжени сили започнаха днес мащабни маневри в Средиземно море,
Коментари Харесай

Руската армия започна мащабни маневри в Средиземно море

Руските въоръжени сили започнаха през днешния ден огромни маневри в Средиземно море, в които вземат участие, способни да носят свръхзвукови ракети, съобщи Асошиейтед прес. Tова съгласно организацията е проява на мощ на фона на ескалацията на напрежението след случая с английски военен транспортен съд в Черно море, предава.

Москва съобщи, че в сряда неин и военен аероплан е пуснал бомби на пътя на английския ескадрен миноносец " Дифендър ", с цел да го принуди да напусне региона край Крим, който Русия счита за свои териториални води., като съобщи, че по кораба не е стреляно и той е плавал в украински териториални води.
 Русия мисли да сътвори специфични зони за отбрана от всевъзможни противников ракети Русия мисли да сътвори специфични зони за отбрана от всевъзможни противников ракети
Руските военни считат да основат " зони на гибелта ", които ще бъдат изцяло недостъпни за противников крилати ракети, оръжия с точно на...

Руските учения започнаха през днешния ден в Източната част на Средиземно море, до момента в който в региона се намират английски военноморски кораби. По-рано тази седмица английски и американски изтребители Ф-35 от самолетоносача " Куин Елизабет " направиха бойни задачи против " Ислямска страна ". Русия води военна акция в Сирия от септември 2015 година. Нейното присъединяване разреши на сирийския президент Башар Асад да си върне контрола над по-голямата част от страната след опустошителна революция.

Руското министерство на защитата съобщи, че в съветската военновъздушна база " Хмеймим " в сирийската провинция Латакия са пристигнали група изтребители МиГ-31, способни да носят свърхзвукови ракети " Кинжал ". Самолетите ще вземат присъединяване в учението. Това е първият случай, при който бойни самолети, способни да придвижват ракети " Кинжал ", са разполагани отвън границите на Русия. Според съветските въоръжени сили ракетата лети с 10 пъти по-голяма скорост от тази на звука и има обсег до 2000 км. Министерството на защитата съобщи, че в маневрите в източната част на Средиземно море ще вземат участие няколко военни кораба, две подводници и бомбардировачи с огромен обхват Ту-22М3, както и други бойни самолети.

Свръхзвуковите Ту-22М3 бяха ситуирани в Сирия за пръв път предишния месец, показвайки усилването на съветското военно наличие в Средиземно море. Руската войска модернизира пистата в сирийската база, с цел да разреши кацането на тежки бомбардировачи и построи втора писта. Русия модифицира и разшири и военната база в сирийското пристанище Тартус, единствения сходен обект на Русия отвън територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Руската войска ускори броя и мащаба на ученията си на фона на сериозното разтягане на връзките със Запада, които доближиха до едно от най-ниските си нива след Студената война, откакто Москва анексира през 2014 година украинския полуостров Крим. През последните години съветският флот се върна към практиката на непрекъсната ротация на военните си кораби в Средиземноморието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР