Руските въоръжени сили все още държат инициативата в Украйна. И

...
Руските въоръжени сили все още държат инициативата в Украйна. И
Коментари Харесай

Естонското разузнаване регистрира увеличение на темпа на руското настъпление

Руските въоръжени сили към момента държат самодейността в Украйна. И темпът на техните настъпателни интервенции още веднъж стартира да се усилва. Това съобщи командирът на разследващия център на Силите за защита на Естония Антс Кивиселг,цитиран от ERR.

Полковник Кивиселг заяви, че темпът на съветските интервенции в Украйна, който преди този момент намаляваше, още веднъж стартира да се усилва. Това важи изключително за сухопътните сили. Но макар нараствания ритъм на интервенциите, оперативно-тактическите цели на Русия към момента остават неизпълнени.

В Луганска област главната интензивност се следи на линията Купянск-Кременная-Сватово. Кивиселг заяви, че съветските въоръжени сили са завзели нови територии в Купянския и Лиманския регион.

Според него евентуалната цел на Руската федерация в Купянския регион е надзор над сектор от река Оскол и сектор от река Жеребец в посока Лиман.

" Въпреки че въоръжените сили на Руската федерация поддържат самодейността по цялата фронтова линия, съветското нахлуване на Лиманското направление през седмицата беше доста нищожно и Русия не доближи гореспоменатите речни линии “, съобщи той.

На Донецкото направление главните военни дейности се водят в регионите на Бахмут и Авдеевка.

" И в двата района въоръжените формирования на Руската федерация са напреднали. За благополучие, това е в доста дребна степен. В северозападната и западната част на региона на Бахмут има известни разбърквания. Няма основни промени на фронта “, съобщи той.

Според него в региона на Авдеевка украинците са съумели да основат две линии на защита и по този метод са предотвратили по-нататъшно нахлуване на Руската федерация. Русия също е съумяла да реализира дребни триумфи в региона на Донецк.

При Запорожие и Херсон интензивността е била малко по-ниска, както и през миналата седмица.

" Най-голяма интензивност се следи на направленията Работино и Вербово, където Руската федерация се опитваше да напредне “, съобщи Кивиселг.

На левия бряг на Днепър украинските въоръжени сили към момента държат основаните там предмостия и отблъскват съветските офанзиви в региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР