Руските въоръжени сили ще предадат боеприпаси и стрелково оръжие от

...
Руските въоръжени сили ще предадат боеприпаси и стрелково оръжие от
Коментари Харесай

Русия предава пленено оръжие на милициите в Донбас

Руските въоръжени сили ще предадат муниции и стрелково оръжие от украинските военни хранилища в Херсонска област на опълченците от самопровъзгласилите се " национални републики " в Донбас , заяви съветското Министерство на защитата, представено от " Новости ".

По-рано, че въоръжените сили на Руската федерация ще трансферират хваната, в това число задгранична, военна техника на частите на националната милиция на така наречен Луганската и Донецка национални републики, в това число и мостри от противотанкови ракетни системи Javelin и Nlaw, като бойците се образоват за тяхното потребление . Тази информация не е доказана от самостоятелен източник

" Руските военнослужещи ще предадат на националната милиция на ДНР и ЛНР муниции и стрелково оръжие, съхранявани във военните хранилища на Въоръжените сили на Украйна в Херсонска област ", ​​се споделя в отчета.

В него се отбелязва също, че по време на военните дейности на територията на Херсонска област съветски военнослужещи са поели надзор над огромен склад с ракетно и артилерийско оръжие . Няколко хангара и подземни хранилища на територията на военното оборудване са цялостни със стрелково оръжие и муниции. В тях по най-груби оценки има над 10 000 кутии с ръчни гранати Ф-1, стотици кутии със за противотанкови гранатомети и хиляди кутии с муниции за дребни оръжия.

Припомняме, че още преди началото на съветската инвазия в Украйна по искане на Киев Англия и Съединени американски щати доставиха протвотанкови и артилерийски системи NLAW и Javelin. Канада и и други страни от НАТО също доставиха и не престават да доставят оръжия на украинската войска.
 Естония доставя ракети Javelin на Украйна
Естония доставя ракети Javelin на Украйна

Прибалтийските страни ще оказват помощ на Киев против Москва

Германия, която първоначално отхвърляше да доставя оръжие за Украйна, поради правилото на Берлин да не доставя оръжия в зони на спор, н о след напън от Съединени американски щати и доста страни от НАТО, в това число Англия, Полша и балтийските страни след началото на съветската инвазия Германия и позволи оръжейни доставки за украинските военни.
 Руското външно: Доставките на оръжие за Украйна са законни цели
Руското външно: Доставките на оръжие за Украйна са законни цели

Кремъл готви описи с ответни лични санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР