Руските терористи извършиха пореден масиран ракетен удар срещу Украйна, по-специално

...
Руските терористи извършиха пореден масиран ракетен удар срещу Украйна, по-специално
Коментари Харесай

Руските терористи удариха многоетажен блок в Днепър! 5 души са убити, 27 - ранени

Руските терористи направиха следващ масиран ракетен удар против Украйна, по-специално против град Днепър. Ударен е жилищен блок в един от кварталите на града, оповестяват от президентската канцелария. На оповестените фотоси се вижда, че най-малко един от входовете на постройката е опустошен.
 
В резултат на съветския обстрел на Днепър починаха петима, а десетки бяха ранени. Под отломките може да има още потърпевши.
 
Според началника на Днепропетровската регионална военна администрация Валентин Резниченко всички потърпевши са в болница. " 27 души са ранени. Шест от тях са деца. Всички са в болница... Вече петима души са починали ", написа той.
 
 Разрушения в резултат на съветския терористичен удар Разрушения в резултат на съветския терористичен удар Източник: ОПУ
Ръководителят на Държавната работа за изключителни обстановки Сергей Крук сподели, че по време на издирвателно-спасителната интервенция 15 души са били избавени от руините на къщата. 
 
" Звената на ДСНС работят в засилен режим. Включени са над 80 души персонален състав и над 20 единици техника на ДСНС ", сподели той. 
 
Президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на кървавия ракетен удар на съветските терористи по град Днепър. Той сподели, че всеки отговорен ще понесе оптималната отговорност.
 
" Вечна памет на всички, чийто живот лиши съветският гнет! Светът би трябвало да спре това зло. Развалините в Днепър се разчистват. Всички служби работят. Борим се за всеки човек, за всеки живот. Ще намерим всички забъркани в този гнет. Всеки ще носи отговорност. Максимум ", написа Зеленски в Telegram.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР