Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни

...
Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни
Коментари Харесай

Зюддойче цайтунг: Руските тайни служби организират протести в големи западни градове

Руските секрети служби проникват или провеждат демонстрации в огромни западни градове, за агитация, заяви ДПА, като цитира европейски медии. Германският в. " Зюддойче цайтунг " заяви през вчерашния ден, че задачата на тези дейности е да се основат антиукраински настроения или да се затрудни присъединението на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е осъществено взаимно с немски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник " Монд " и шведския в. " Експресен ". То се основава на изтекли документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл. Според отчетите дребни, проведени групи симулират антитурски манифестации в огромен европейски град, да вземем за пример, представяйки се за украинци и агитирайки против турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с цел да създават онлайн пропагандни материали. Това явно има за цел да сътвори усещане за необятни антиислямски настроения в Европа.

Сред образците е проява на хипотетични членове на украинската общественост в Париж при започване на март, които стачкуваха против Ердоган с хитлеристки привет и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Според " Зюддойче цайтунг " Кремъл не е коментирал обвиняванията.

Според европейските медии провокаторите явно са проникнали и в демонстрации по други тематики в няколко града, да вземем за пример против дефицита на медицински сестри, пенсионната промяна и измененията в климата, с агитация, ориентирана против поддръжката за Украйна.

На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били употребявани частично идентични плакати от едни и същи хора, оповестява в. " Зюддойче цайтунг ". Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали усещане за необятни настроения против Украйна.

Разпространението на по този начин направените материали в обществени медии е било следено главно от три акаунта от Санкт Петербург.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР