Руските танкери, превозващи петрол и петролни продукти, все повече прикриват

...
Руските танкери, превозващи петрол и петролни продукти, все повече прикриват
Коментари Харесай

Морски експерти: Руските танкери се прикриват в опит да избегнат санкции

Руските танкери, пренасящи нефт и петролни артикули, от ден на ден прикриват придвижването си, събитие, което съгласно някои морски специалисти може да алармира за опити за отбягване на невижданите наказания, провокирани от нашествието в Украйна, написа Bloomberg.

През седмицата, завършила на 25 март, имаше минимум 33 случая на по този начин наречената „ тъмна активност “ - когато бордовите системи за предаване на местоположението на корабите са изключени - от съветски танкери, заяви Windward Ltd., израелска консултантска компания, която е профилирана в морския риск благодарение на изкуствен интелект и сателитни изображения. Това е повече от два пъти междинното седмично от 14 през последната година.

Тъмните интервенции се правят основно в или към изключителната икономическа зона на Русия, съгласно Windward, която организира проучването по искане на Bloomberg. Корабите, занимаващи се с тъмна активност, включват кораби, свързани с огромни корпорации и мултинационални корабни компании, както и с дребни предприятия, съгласно Windward.

Международното морско право изисква комерсиалните кораби да имат включена автоматизирана система за идентификация или AIS, до момента в който са в морето. Деактивирането или манипулирането на системата за идентификация на кораба е в най-често употребяваните от лъжливите практики за мореплаване, представени от Министерството на финансите на Съединени американски щати в консултация предишния май за ограничение на противозаконното мореплаване и избягването на наказания.

„ Няма причина да изключват своя AIS “, сподели Гур Сендер, програмен управител на Windward, който е профилиран в проблемите на сходството и риска. „ Разследването дали даден транспортен съд се занимава с лъжливи практики на мореплаване, свързани със характерни режими, е от решаващо значение за отбрана на вашия бизнес от работа със глобени субекти. "

След нахлуването в Украйна на 24 февруари, Съединени американски щати, Англия и други съдружници ускориха глобите против Кремъл. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде изпълнителна заповед на 8 март за възбрана на вноса на съветски нефт и газ, до момента в който в същия ден Обединеното кралство съобщи, че последователно ще приключи вноса на нефт до края на годината. И двете страни, дружно с Канада, също не разрешиха на съветски кораби достъп до техните пристанища.

Тъй като от ден на ден страни и предприятия заобикалят търговията с Русия, флотът на страната ще бъде подложен на напън да прави тъмна активност и даже да взе участие в нелегално мореплаване, с цел да съществува, сподели Иън Ралби, основен изпълнителен шеф на I.R. Consilium, консултантска компания за морско право и сигурност, която работи с държавни управления.

„ Русия бързо се трансформира в държава-пария, тъй че те прикриват някои от дейностите си, тъй като доста хора от двата края на преноса не желаят никакво асоцииране с Русия “, сподели Ралби. „ Навсякъде, където Русия се появи в цялостното ръководство или употреба и благосъстоятелност на кораба, сега има опасения за тъмна активност. Почти всичко, което те ще вършат, значи повече надзор и правни опасения заради всички разнообразни наказания. "

Ако изолацията на съветските кораби и екипажите продължи, те няма да имат огромен избор, с изключение на да одобряват всевъзможни оферти, които им се дават, което ги прави податливи на „ всевъзможни незаконни и лъжливи операции “, сподели Ралби.

„ Може да забележим възникването на успореден световен пазар, където има вътрешна търговия сред всички тези глобени страни и техните активи “, сподели той.

Сателитни изображения
В доста от случаите на тъмна интензивност интервенции се организират сред транспортен съд под съветски байрак или притежаван от Русия и неруски кораби, съгласно Windward. Корабите, които правят интервенции " ръб до ръб ", демонстрират издайни модели на придвижвания и скорост, даже в случай че техните транспондери са изключени. Сателитните изображения също могат да разкрият сходни интервенции.

Данните на Windward демонстрират, че броят на срещите кораб-кораб, траяли минимум три часа сред съветски петролни танкери и неруски кораби, остава релативно естествен. Това е задоволително време, с цел да разреши на петролните танкери да трансферират стоките си на трети транспортен съд, който не е обиден от наказания или забрани, сподели Сендер.

Събитията се случват и задоволително покрай пристанища, където корабите евентуално могат да натоварят и " чисти " горивни артикули, сподели той.

Windward също по този начин засича някои плавателни съдове, които влизат в съветски териториални води и посещават пристанищата ѝ за първи път, даже когато общият брой кораби, които правят първото си пътешестване до Русия, понижава.

От експлоадирането на спора 22 неповторими кораба - някои от които са благосъстоятелност или се ръководят от компании, регистрирани в Обединеното кралство, Съединени американски щати и Германия - са навлезли в съветски териториални води за първи път, съгласно Windward.

Корабите съставляват разнообразни класове: 12 товарни кораба, 1 контейнеровоз, 6 танкера, 1 обслужващ транспортен съд и 6 търговски риболовни кораба.

В един случай танкер, ръководен от американска компания, отпътува от китайския град Донгинг на 25 февруари и влезе в съветски води на 3 март, като направи първото си съветско посещаване в Находка. Танкерът напусна пристанището и дрейфуваше в съветски води, преди да влезе в пристанище на 19 март в танкерен терминал във Владивосток.

Забраната на Съединени американски щати за съветски нефт влезе в действие на 8 март за нови покупки, само че дава 45-дневен прозорец за купувачите от Съединени американски щати да прекратят съществуващите си контракти.

„ Въпреки че това пътешестване не се смята за нелегално или за нарушаване на глобите, то въпреки всичко повдига въпроси “ поради настоящите политики на Съединени американски щати, съгласно записка на Windward AI Insights.

„ Ще бъде забавно да се види дали тази наклонност ще продължи и какъв брой компании ще преглеждат тези нови регулации и ограничавания като елементарни рекомендации. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР