Руските спортисти може да бъдат лишени от участие на Олмипиадата

...
Руските спортисти може да бъдат лишени от участие на Олмипиадата
Коментари Харесай

Без руски спортисти в Токио 2020?

Руските спортисти може да бъдат лишени от присъединяване на Олмипиадата в Токио 2020 поради подозрения за нови операции в Националната антидопингова организация на страната (РУСАДА). На съвещание на Световната антидопингова организация (WADA) през днешния ден в японската столица стана ясно, че специфичната комисия, която е натоварена с разглеждането въз основата данни за тестванията на съветските спортисти в интервала 2012-2015 година, е разкрила несъответствия. Именно резултатите от изследването на резултатите на спортистите от страната за този интервал са основни за възможното отпадане на глобите против Русия. Руската страна има три седмици, с цел да даде пояснения по случая.
" Съобщиха ни, че базата данни, която е предадена на УАДА, се отличава с тази, на която от комисията на УАДА направиха копие на място в Москва по-рано през 2019 година. В какво се показват тези разлики, ще изяснят специалистите в областта на цифровите технологии от двете страни, които към този момент си взаимодействат. От наша страна мога да кажа, че оказваме всякакво допустимо подпомагане ", разяснява министърът на спорта Павел Колобков.
Президентът на УАДА Крейг Риди от своя стана не бърза да упреква Русия във имитация.
" Все още не сме сигурни, дали става въпрос за операция, или е нещо друго ", сподели Риди. При всички случаи в Русия означават, че в случай че се потвърди, че данните от Московската антидопингова лаборатория са манипулирани, то има съществено съображение да се смята, че съветските спортисти ще бъдат лишени от право да вземат участие в интернационалните надпревари, включително и на Олмипиадата в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР