Руските специални служби създадоха измамна онлайн платформа за дискредитиране на

...
Руските специални служби създадоха измамна онлайн платформа за дискредитиране на
Коментари Харесай

Руското разузнаване създаде фалшив уебсайт за дискредитиране на Зеленски

Руските специфични служби сътвориха лъжлива онлайн платформа за дискредитиране на президента на Украйна Володимир Зеленски в Западна Европа.

Това оповестиха от канцеларията на президента, базирайки се на данни на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, предава Укринформ.

„ Според военното разузнаване съветските специфични служби са основали подправен интернет портал, целящ да дискредитира президента на Украйна в страните от Западна Европа. На 7 септември се появи подобен уебсайт, ориентиран към немската публика. Първоначално той трябваше да ще бъде пуснат на 30 септември. В формалните запаси на президентската канцелария няма информация за този уебсайт, няма изказвания на президента Зеленски “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че уеб сайтът има признаци на излъган запас, основан за заграбване на средства под прикритието на фондация за подкрепяне на Украйна.

„ Проектът наподобява на класическа скица на Понци. Призоваваме украинците и интернационалната общественост да не се доверяват на съветски имитации и да вземат поради информацията от формалните платформи на президента на Украйна и канцеларията на президента “, пресата услуга акцентира.

Както беше обявено, Центърът за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита предизвести, че Русия приготвя провокации в границите на акция за дезинформация по отношение на продажбите на западни оръжия на черния пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР