Руските служби за сигурност са замесени в продължаващ заговор за

...
Руските служби за сигурност са замесени в продължаващ заговор за
Коментари Харесай

ФСБ е натоварена със задачата да убие Пригожин

Руските служби за сигурност са забъркани в продължаващ скрит план за ликвидиране на създателя на групата наемници Вагнер Евгений Пригожин, съгласно ръководителя на военното разузнаване на Украйна.

Генерал-майор Кирило Буданов съобщи в изявление за The War Zone, че Киев е знаел за проектите на Пригожин за протест „ от много време “ и настоя, че наемническата група към този момент няма да бъде опасност при пълномащабното навлизане на Путин.

Пригожин сподели на 24 юни, че неговите сили са поели контрола над военни уреди в съветския Ростов на Дон, откакто съобщи, че неговите войски са били атакувани от съветската войска. По-малко от 24 часа по-късно обаче спря похода си към Москва, откакто сключи сделка, съгласно която той и част от войските му ще бъдат изпратени в Беларус.

На въпрос дали има вяра, че Пригожин „ ще бъде погубен от Путин “, Буданов отговори: „ Ние знаем, че ФСБ е била натоварена със задачата да го убие “

„ Ще съумеят ли? Ще забележим с времето “, сподели той, представен от Newsweek и добави: „ Потенциалните опити за ликвидиране няма да бъдат бързи. Ще им отнеме известно време, с цел да имат верните подходи с цел да стигнат до стадия на огромна интервенция. Това е огромен открит въпрос. Ще съумеят ли да изпълнят това? Ще посмеят ли да изпълнят тази заповед? “

Зев Файнтуч, старши разследващ анализатор в охранителната компания Global Guardian, неотдавна сподели пред Newsweek, че Пригожин към момента е потребен за Путин и че подписаната договорка за преустановяване на протеста на шефа на наемниците е „ краткотрайна “.

Файнтуч е на мнение, че съветският президент чака „ подобаващия миг, с цел да го отстрани в миг, когато счита, че вероятността от ответен удар от ултранационалистите е по-малка “.

„ Бунтът на Пригожин разшири сферата на допустима държавна рецензия и би трябвало да бъде образец за това “, означи Файнтуч.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че „ Вагнер “ въпреки всичко ще оперира в Африка. Групата дава на Русия достъп до основни минерали и ресурси; специалистите признават, че групата е скъпа за Москва и ще продължи да прокарва задачите на политиката на Кремъл в чужбина. Междувременно центровете на „ Вагнер “ в Русия не престават да набират личен състав.

Въпреки това Буданов сподели, че Пригожин и Вагнер няма да основават проблеми на Украйна в Беларус, където съгласно известията се построяват лагери за наемническата група, „ защото не се възнамерява всеобщо възобновяване на ЧВК „ Вагнер “ в Беларус “.

Хъбът там е „ за логистични цели “, сподели той, който „ се основава за интервенции на „ Вагнер “ в чужбина, най-много в Африка “.

Буданов счита, че съглашението, подписано от Пригожин, е „ спечелило време “ на управлението на Русия, само че че тяхната властова позиция „ беше мощно подкопана “ от протеста предходната седмица и „ в никакъв случай повече няма да бъде същата “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР