Руските следователи смятат, че колата, в която загина Даря Дугина,

...
Руските следователи смятат, че колата, в която загина Даря Дугина,
Коментари Харесай

Колата на Даря Дугина взривена дистанционно, има арестувана украинска гражданка

Руските следователи считат, че колата, в която почина Даря Дугина, дъщерята на философа и политолог Александър Дугин, е била взривена отдалечено, оповестява ТАСС, базирайки се на източник от правоохранителните органи.

„ Установено е, че бомбата в " Ланд Крузър " -а на Дугина е взривена отдалечено. Предполага се, че автомобилът е бил наблюдаван и похитителите са знаели придвижването му “, сподели източникът.

Вече има задържана украинската гражданка - Наталия Вовк, родена през 1979 година

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли с щерка си София Шабан и наема апартамент в къщата в Москва, в която живее Дугина. Руските служби настояват, че за шпионирането на целта е употребен автомобил Mini Cooper. Номерата му са заменени три пъти - употребявани са табели на ДНР, Казахстан и Украйна.

В деня на закононарушението Вовк и щерка ѝ са посетили фестивала „ Традиция “ и след следената детонация на 21 август отпътуват през Псков за Естония. Материалите по следствието са предадени на Следствения комитет на Руската федерация. По случая продължава да работи ФСБ.

Mash твърди, че колата, в която се е возила Дугина, е била следена от хора с криптирани телефони преди убийството. Според изданието следствието преглежда версията, че взривното устройство в колата е избухнало след позвъняване от един от тези телефони.

29-годишната Даря Дугина почина вечерта на 20 август в Московска област след гърмежа на нейния автомобил Toyota Land Cruiser Prado, в който тя пътува. Сред версиите за случилото се е нападение против Александър Дугин. Дугин поддържа войната на Русия против Украйна, стартирана на 24 февруари.

Бивш народен представител направи изказване по отношение на атентата, приключил с убийството на Даря Дугина.

Зад атентата стояла Националната републиканска войска, която се борела да смъкна от власт узурпатора Путин.

По-рано някогашният народен представител в съветската Дума Иля Пономарьов разгласи, че съветски партизани стоят зад бомбения атентат, при който почина Дария Дугина, пише offnews.bg.

От Киев, където се намира сега, Пономарьов разгласи, че е бил акредитиран да прочете изказване на Националната републиканска войска, която се бори срещу властта на съветския президент Владимир Путин.

" Тази акция, както и доста други партизански дейности, осъществени на територията на Русия през последните месеци, беше осъществена от Националната републиканска войска. Обявяваме президента Путин за грабител на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който също така води братоубийствена война сред славянски нации и изпраща съветските бойци на сигурна и безсмислена гибел ", гласи част от изказването на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен ефирен канал " Утро февраля ".

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в подготвеност да извършат и други сходни офанзиви против високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и против членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Версията на Пономарьов е в контраст на общото разбиране за атентата в Русия. Редица от пропагандистите на Кремъл към този момент лансираха хипотезата, че убийството е проведено от украинското разузнаване. Пръв за това заприказва ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин. Киев изрично отхвърли тези изказвания и уточни, че страната терорист е добре известна и че това е Русия.

Дъщерята на идеолога на националистическата концепцията " русский мир " Александър Дугин изгоря в Подмосковието късно вечерта в събота, откакто в джипа ѝ бе сложена бомба. Една от хипотезите е, че адската машина е била предопределена за татко ѝ, който е считан за един от околните хора на президента Владимир Путин. В бленуванията си Дугин виждаше основаването на свръхдържава посредством интеграция на Русия с някогашните руски републики. Не един път той е заявявал, че Украйна би трябвало да бъде унищожена, а украинците - избити.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР