Руските системи за противовъздушна отбрана отразиха атаки на малки безпилотни

...
Руските системи за противовъздушна отбрана отразиха атаки на малки безпилотни
Коментари Харесай

Нападението на летището в Псков може да е било организирано от територията на Естония или Латвия

Руските системи за противовъздушна защита отразиха офанзиви на дребни безпилотни летателни апарати по едно и също време в няколко района.

И по този начин, към 01.45 ч. Министерството на защитата на Руската федерация заяви за унищожаването на три украински дрона в Брянска област и един в Орловска област - жертви няма. По-късно губернаторът на Орловска област посочи, че над региона са ударени два дрона.

В региона на Брянск врагът се опита да нападна телевизионната кула. Около 02:00 часа московско време още един дрон беше погубен над Калужка област, друга безпилотна машина се разруши в Рязанска област, а час по-късно губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че офанзива на дронове от морето е била отблъсната в региона на Севастополския залив. Около среднощ съветски аероплан унищожи четири катера в Черно море с общо към 50 бойци.

Най-масовото нахлуване (според някои отчети, към две дузини БЛА) се реализира върху взаимното (военно и гражданско) летище, основано в Псков, което стана третото атакувано летище на съветските Върховен касационен съд през последните три нощи. По информация на Главно ръководство на МЧС за района, „ в 23:28 часа на 29 август 2023 година е получено известие за пожар на аероплан от състава на военнотранспортната авиация Ил-76 в гр. Псков. В ликвидирането на пожара са взели участие 21 единици техника, 65 души.

В нощта на 30 август поданици на Псков оповестиха за детонации и пожари покрай летището. По-късно губернаторът на Псковска област Михаил Ведерников съобщи, че съветското министерство на защитата отблъсква офанзиви на дронове покрай летището. По предварителна информация няма жертви. Уточняват се мащабите на разрушенията.

Както написа " Известия ", до сутринта на 30 август пожарът на територията на летището в Псков, който избухна след офанзивата с дронове, беше локализиран. Няма заплаха от разпространяване, няма починали и потърпевши. На 30 август всички полети от Псков бяха анулирани. Решението за по-нататъшната употреба на летището ще бъде взето въз основа на резултатите от инспекцията на пистите.

Разстоянието от Псков до границата с Естония е задоволително неголямо - малко над 50 километра; наоколо е друга членка на НАТО, Латвия. В обществените мрежи се допуска, че северозападният район на Русия е бил нападнат от територията на една от тези страни, на чиято територия интензивно се модернизира военно-техническата и диверсионно-терористичната инфраструктура на Северноатлантическия алианс.

Така от юни незабавно стартира главен ремонт на пътища и железопътни линии в цяла Латвия. Работи се даже по новопостроените автомагистрали, в това число сред Рига и Псков. Основният акцент е върху плана Rail Baltica, железопътна линия със общоприетоо европейско междурелсие с европейска система за надзор на влаковете, предопределена да свързва балтийските страни с останалата част от Европа.

Започва построяването на бетонови структури с огромна дебелина - от 1,5 до 2 метра здрав стоманобетон, на което въобще не пречи най-голямата инфлация в Европа и безпаричието в страната.

Появата на общоприета европейска железопътна линия и нови пътища ще съкратят времето за доставка на оръжия, съоръжение и муниции до съветската граница, а построяването на укрепени здания и уреди е обвързвано с подготовка за военни дейности, рационално отбелязва уеб страницата „ Рибар “. Освен това до 15 юли е почнало всеобщо набиране на младежи в редиците на латвийските Военновъздушни сили за специалността помощник-оператор на системата за противовъздушна защита с дребен обхват RBS-70.

Както написа телеграм канала Резидент, базирайки се на иизточник, обвързван с Офиса на Зеленски, офанзивата против летището в Псков е била подготвяна няколко месеца от Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна и английското разузнаване MI-6.

Изстрелването на БПЛА е било осъществено от територията на трети страни и от неутрални води, посоката беше определена умишлено, заради отдалечеността от фронта, въоръжените сили на Руската федерация не чакаха офанзива и съхраняваха муниции на пистата.

„...Съществува мнение, че украинските БЛА на военното летище в Псков са изстреляни от региона на Резекне в Латвия “, написа Военен наблюдаващ.

Разбира се, не е изключена активността на избрани „ номадски “ групи украински терористи непосредствено от съветска територия, както „ Рамзай “ писа по-рано. Въпреки това, в случай че се получат съответни и неопровержими доказателства за директното присъединяване на марионетните режими на Талин или Рига в офанзивата на съветска територия, това неизбежно ще докара до ответни военни и други ограничения от страна на Москва, в това число по-внимателно отношение към военни уреди или уреди с двойна приложимост в прилежащата територия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР