Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в

...
Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в
Коментари Харесай

ISW: Русия забавя офанзивата в Украйна, не изпраща московчани на фронта

Руските сили забавят общия ритъм на своите настъпателни интервенции в Украйна. Това се показва в дневния преглед за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6752
Руският министър на защитата Сергей Шойгу обаче удостовери, че задачите на Русия във войната не са се трансформирали.

На среща с министрите на защитата от страните членки на Шанхайската организация за съдействие Шойгу съобщи, че съветските войски умишлено ще забавят темпото на настъпателните интервенции в Украйна в опит да минимизират цивилните жертви.

Шойгу също повтори, че интервенцията в Украйна върви по проект и че съветските сили ще изпълнят всички сложени цели. Думите му потвъждават оценката на ISW, че максималистичните стратегически цели на Русия в Украйна остават непроменени. Руското министерство на защитата към този момент е давало сходни изказвания, с цел да регистрира темпото на интервенциите в Украйна.

Изявлението на Шойгу може също по този начин да е опит на съветското МО да изясни и извини незначителния прогрес, който съветските сили реализираха в Украйна през последните шест седмици. Откакто на 16 юли съветските сили възобновиха офанзивните интервенции след краткотрайна пауза, те завоюваха към 450,84 km2 нова територия - повърхност с приблизителните размери на Андора. За сметка на това, съветските сили са изгубили почти 45 000 км2 територия от 21 март (приблизителната дата на най-дълбокото нахлуване на съветските сили в Украйна) - повърхност, по-голяма от Дания.

Както ISW означи по-рано, съветските сили не са в положение да трансфорат лимитираните тактически достижения в по-широки оперативни триумфи и техните настъпателни интервенции в Източна Украйна са кулминационни. Изявлението на Шойгу евентуално е опит да се обяснят тези усложнения.

Институтът показва и че Кремъл евентуално се пробва да защищити жителите на Москва от акцията за набиране на военни, което може да докара до известно обществено напрежение. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли всевъзможни известия за образуването на основания в Москва доброволчески " Собянински полк " на 13 юли, малко откакто съветският опозиционен вестник " Медуза " заяви, че в полка в Москва е почнало набиране на трудови мигранти и поданици на разнообразни съветски райони.

Biznes Online означи, че всички изказвания в медиите по отношение на " Собянинския полк " са спрели след опровержението на Песков. Тази неочаквана смяна може да значи, че съветската столица е прекратила набирането на фрагменти за " Собянинския полк " в опит да избегне рецензиите на московчани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР