Руските сили за сигурност задържаха членове на украинските националистически организации

...
Руските сили за сигурност задържаха членове на украинските националистически организации
Коментари Харесай

Руските сили за сигурност предотвратиха терористични атаки в Херсонска област

Руските сили за сигурност задържаха членове на украинските националистически организации Десен бранш и Национален корпус, които са възнамерявали серия от терористични офанзиви в Херсонска област, заяви източник от правоохранителните органи за РИА Новости.

Уточнява се, че диверсантите са ръководени от щатни чиновници на Силите за специфични интервенции и Службата за сигурност на Украйна /СБУ/.

„ В резултат на извършените оперативно-боеви мероприятия, поредицата от терористични актове на територията на Херсонска област беше потушена “, сподели източникът.

В тайниците на диверсантите са открити 11 противотанкови мини и взриватели за тях, пет сандъка муниции за автомати, шест противопехотни осколъчни мини MOН-50 и същия брой противопехотни осколъчни мини за ориентирано заличаване MOН-90.

В тайниците са открити още кутия с гранати Ф-1, две кутии с тротилови шашки, два автомата АК 7,62 мм и един АКСУ 5,45 мм, осъвременен автомат Калашников украинско произвеждане и пълнители за тях. Освен това подготвящите офанзивата разполагаха с кутия СЗ-4П за разрушителни работи и взривно съоръжение: проводници и устройства за задействане при напън, както и взривни устройства с дистанционно управление.

Представителят на правоохранителните органи посочи, че съгласно показанията на сътрудника на СБУ оръжията са били предопределени за членовете на Десния бранш и Националния корпус. Според него директните причинители на атентатите са получили подробни указания по какъв начин да взривят електропроводи и железопътни линии. Някои от тях към този момент са арестувани, те също са дали показания.

Известно е също, че Юрий Ковалчук, военнослужещ от 73-и военноморски център на Силите за специфични интервенции на Украйна, е провел укриването, а Виталий Учкуров, офицер от СБУ, е координирал дейностите на диверсантите.

Според представител на правоохранителните органи режимът в Киев, подготвяйки терористични офанзиви, не счита локалните поданици за свои и се стреми да нанесе оптимални вреди на инфраструктурата и стопанската система на района.

По време на специфичната интервенция съветските военни поеха контрола над азовската част на Запорожка област и цялата Херсонска област, като овладяха огромни градове като Херсон, Мелитопол и Бердянск и отрязаха Украйна от Азовско море. В двата района са образувани нови администрации, излъчват се съветски телевизионни канали и радиостанции, възвръщат се комерсиалните и транспортни връзки с Крим.

Регионите оповестиха проекти да станат част от Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР