Руските сили за сигурност ликвидираха украински агент, замесен в убийството

...
Руските сили за сигурност ликвидираха украински агент, замесен в убийството
Коментари Харесай

Руските сили за сигурност ликвидираха украински агент, подготвял терористичен акт в Бердянск

Руските сили за сигурност унищожиха украински сътрудник, забъркан в убийството на съветски офицер и подготвящ терористичен акт в Бердянск, оповестяват съветски медии.

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация предотврати подготовката на терористичен акт, плануван от украинските специфични служби в Бердянск, Запорожка област, с присъединяване на вербуван съветски жител, роден през 1974 година ", се споделя в известието.

Според ведомството, сътрудник на украинското военно разузнаване е забъркан в убийството на офицер от съветското министерство на защитата, осъществено през октомври 2023 година благодарение на самоделно взривно устройство, както и предаване на врага на координатите на местоположението на войските и чиновници на правоприлагащите органи на Руската федерация.

" В навечерието на президентските избори в Руската федерация съизвършител на терористи се опита да извади оръжие от тайник, с цел да извърши нова терористична офанзива. При задържането той оказа въоръжена опозиция и беше обезвреден с виновен огън ", се прибавя в отчета.

Подчертава се, че на място е конфискуван револвер с муниции.

Също по този начин, по време на претършуване по местоживеене, са открити еластичен експлозив и мобилен телефон за загадка връзка с куратор от украинските специфични служби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР