Руските сили вече контролират "по-голямата част" от Северодонецк в Източна

...
Руските сили вече контролират "по-голямата част" от Северодонецк в Източна
Коментари Харесай

Русия извоюва нова победа в Украйна

Руските сили към този момент управляват "по-голямата част " от Северодонецк в Източна Украйна, Градът от дни е сцена на яростни сражения, като съветската войска се пробва да го превземе.

"За страдание, през днешния ден съветските войски към този момент управляват по-голямата част от града ", съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай. Той добави, че "90 % " от Северодонецк е опустошен.

По думите му в този момент няма "никаква опция да се напусне " градът.

Само няколко часа по-рано Гайдай разгласи, че съветските сили управляват единствено "половината " от Северодонецк.

Гайдай акцентира, че украинската войска в региона не е застрашена от обграждане.

"Страхът, че нашите военни ще бъдат обкръжени... Това няма да се случи ", сподели той и добави, че бойците "постоянно споделят " с украинските управляващи.

В понеделник рейсът за евакуация трябваше да приключи задачата си по транспортиране на хора от Северодонецк, откакто пътуващ с него френски публицист беше погубен при съветски обстрел.

Днес съветските сили удариха цистерна с азотна киселина в химическия цех в града.

"Азотната киселина е рискова при поемане, усвояване и при контакт с кожата ", предизвести Гайдай и прикани жителите: "Не излизайте от убежищата! "

Сам по себе си Северодонецк не от основно стратегическо значение. Превземането му обаче има значим агитационен статут. Той образува огромен градски конгломерат дружно с Луханск – столицата на Луганска област. Двата града са разграничени от река Северски Донец.

Руските сили към този момент понесоха тежки загуби при опитите за нейното прекосяване. Само при една от офанзивите този месец бяха унищожени два понтони моста, десетки съветски бронирани машини и танкове, като евентуално са починали над 400 съветски бойци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР