Руските сили се снабдяват незаконно от трети страни със сателитни

...
Руските сили се снабдяват незаконно от трети страни със сателитни
Коментари Харесай

Използва ли руската армия незаконно Старлинк?

Руските сили се доставят нелегално от трети страни със сателитни терминали за високоскоростен интернет " Старлинк " и от ден на ден ги употребяват на фронтовата линия. Твърдението е на украинското военно разузнаване, което не показа доказателства.

Москва и предприемачът Илън Мъск отхвърлиха обвиняванията. Самата Украйна употребява системата " Старлинк " от компанията Спейс Екс на Илън Мъск за военни връзки във войната с Русия.

Украинското военно разузнаване работи, с цел да спре потреблението на сателитни терминали " Старлинк " от съветските елементи на фронтовата линия, съобщи представител на специфичната работа пред украинската телевизия.

Според него посредством трети страни този тип високоскоростна интернет връзка е свободно налична в Русия. В съпоставяне с предходната година, потреблението й от съветската войска на фронтовата линия е станало по-систематично и добре контролирано.

Чрез прихванати радиокомуникации е открито, че съветските сили при Бахмут в Източна Украйна всеобщо са почнали да употребяват " Старлинк ", твърди украинската организация УНИАН.

Украинското разузнаване оповестява за сходна процедура и в сраженията за основното обитаемо място Андреевка.

" Старлинк " разгласи, че няма никакви настоятелен връзки с съветското държавно управление или войска. Илън Мъск реагира в обществената мрежа Екс, която има:

" Това е изцяло погрешно. Доколкото знаем нито един терминал не е бил продаден директно или индиректно на Русия ", сподели Илън Мъск.

Кремъл също отхвърли украинските обвинявания.

" Това е несертифицирана система у нас, надлежно тя не може да се доставя публично и не се доставя. Следователно и не може да се употребява публично. Ето за какво, евентуално не би трябвало да се въвличаме в полемиките сред Киевския режим и бизнесмена Мъск ", изясни представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Старлинк " разполага с мрежа от към 2000 дребни спътника на ниска околоземна орбита, свързани с наземни терминали, които генерират Уай-Фай сигнал за интернет връзка.

От самото начало на съветската инвазия компанията на Илън Мъск даде на Украйна няколко хиляди терминала. Мрежата е от основно значение за връзките на украинската войска.

Официален Киев и предприемачът обаче са в комплицирани взаимоотношения. Украинската страна благодари за изстрелването на спътниците, само че след това изрази отвращение от изявление на Илън Мъск, че Киев би трябвало да отстъпи територии за преустановяване на войната.



Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР