Руските сили са унищожили и 16 танка, бойни машини на

...
Руските сили са унищожили и 16 танка, бойни машини на
Коментари Харесай

Щурм на украинската армия в Донбас, 250 бойци убити

Руските сили са унищожили и 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини

Руските сили са осуетили огромна украинска атака в южната украинска Донецка област, заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В изказване на министерството се споделя, че Украйна е почнала офанзивата през вчерашния ден, като са били задействани шест механизирани и два танкови батальона. 

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира съветското изказване. Засега няма коментар от Украйна.

Не ясно дали обявената офанзива съставлява формалното начало на дълго чаканата украинска контраатака за възвръщане на част от територията, завзета от съветските сили след началото на нашествието през февруари 2022 година

" Целта на съперника беше да пробие защитата ни в най-уязвимия, съгласно него, бранш на фронта ", обявиха от съветското министерство на защитата. " Противникът не извърши дилемите си и не реализира триумф ", прибавят от военното ведомство.

Руските сили са умъртвили 250 украински военнослужещи, както и са унищожили 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини, съгласно същия източник. Това е реализирано " вследствие на умелите и способени дейности на военната група " Изток ".

Вчера Киев прикани за " безмълвие " преди дълго чаканата контраатака за възвръщане на териториите, които Русия пое под собствен надзор в продължаващата към този момент 15 месеца война, напомня Ройтерс.

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов, който дава отговор за военната интервенция на Москва в Украйна, е бил в региона на украинската офанзива, заяви министерството, като посочи, че той е бил " на един от предните командни пунктове ".

Във видеоклип, оповестен в телеграм-канала на министерството се виждат няколко военни транспортни средства, ситуирани на обширна територия, които са подложени на въздушна офанзива.

В същото нахлуване с дрон е предизвикало пожар в енергиен обект в съветската Белгородска област рано тази заран, заяви губернаторът Вячеслав Гладков. Няма потърпевши хора, добави той в Телеграм.

В същото време съветският телеграм канал „ Операция Z: Военки Русской Весны “ заяви, че украински танкове и пехота на ВСУ нападна по фалнговете Авдеевка. Те щурмуват село Водяное. Загубили са минимум един танк и боева бронемашина. Руската артилерия блъснала ротно-тактическите груби край Опитно. В резултат на това бойците от Въоръжените сили на Украйна понесоха огромни вреди и се наложило да се изтеглят обратно, написа съветското издание. 

Украинската осведомителна организация УНiАН пък заяви, че в съветската Белгородска област гори електроцентрала. Изданието осведоми и за съветски въздушни удари в региона на Чугуев, Харковска област. Съобщава се за минимум пет екплозии. 

Ръководителят на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак от своя страна разгласи, че броят на ранените при следващата съветска ракетна офанзива е 25, а президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че избавителната интервенция в предградията на Днепро към този момент е завършила. 

" В град Подгородное, Днепропетровска област, съветска ракета унищожи къщи. 25 души са ранени, пет от тях са деца ", добави той.

Зеленски посочи, че 6-годишният Дейвид, 15-годишният Александър и 11-годишният Денис са в болница в тежко положение, както и 17-годишната Лиза и 10-годишната Кира, само че те са на домашно лекуване.

Ударът, лишил живота на 2-годишната Лиза, евентуално е породен с ракета " Искандер ", сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР