Руските сили са прехванали две крилати ракети с голям обсег

...
Руските сили са прехванали две крилати ракети с голям обсег
Коментари Харесай

Русия свали още две ракети Storm Shadow

Руските сили са прехванали две крилати ракети с огромен обхват Storm Shadow, доставени на Украйна от Англия. Това твърди съветското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

Ведомството показва, че през последните 24 часа е прехванало и американски ракети HIMARS и HARM с по-малък обхват, а също е свалило 12 дрона.

Русия не посочи къде са осъществени прихващанията, само че заяви за тях по време на ежедневния брифинг на Министерството на защитата, където дава настояща информация за " специфичната военна интервенция " в Украйна.

До момента Министерството на защитата на Украйна не е коментирало изказванията на Москва.

По-рано публични лица в Киев обявиха, че доставените от Запада оръжия ще бъдат употребявани само против съветските сили в Украйна.

Днес беше обявено за атаки с дронове надълбоко в съветската територия, при които бяха изумени съоръжения на нефтопроводи. Русия нормално упреква за сходни офанзиви Киев, макар че досега Украйна не е признавала обществено да е правила офанзиви против цели в Русия.

Миналата седмица съветското МО заяви за първа свалена ракета Storm Shadow.

За доставката на тези ракети от Великобритания стана известно едва в началото на май. Няколко дни по-късно съветското министерство на защитата заяви, че бойни самолети на украинските Военновъздушни сили са нанесли ракетен удар по Луганск с ракета Storm Shadow.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР