Руските сили са обстрелвали мирен протест в Енергодар, където се

...
Руските сили са обстрелвали мирен протест в Енергодар, където се
Коментари Харесай

Руските сили стреляха по мирен протест с шокови гранати |

Руските сили са обстрелвали кротичък митинг в Енергодар, където се намира най-голямата в Европа АЕЦ " Запорожие ". Демонстрантите пеели украинския химн, когато се чули детонации от шокови гранати. Най-малко четирима души са ранени. Поражения по централата няма, не е нараснало и равнището на радиация , заяви Българска национална телевизия.

Ирпин, който се намира на 20 км от Киев, е най-близката точка от украинската столица, до която съумяха да доближат съветските войски, преди да се изтеглят. Но оставиха след себе си съществени провали на инфраструктурата.

Днес в Чернигов за първи път от седмици не е имало обстрел.

" Тази нощ за първи път в Чернигов и района беше умерено. Нямаше обстрели. Руснаците си потеглиха. Сега би трябвало да се прегрупираме и да опитаме да възстановим това, което е останало от града ни. Но дано не забравяме, че в страната продължава да се води война и е допустимо във всеки един миг да има нови набези ", сподели губернаторът на Чернигов Вячеслав Чаус.

С изтеглянето на съветските сили от региона към Киев се създава „ пагубна обстановка “ за мирните жители, защото войските на Москва поставят мини към жилищни здания, изоставят военна техника и „ даже телата на убитите “, предизвести президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от „ Асошиейтед прес “.

Той добавя, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а борбата в източните елементи на страната ще стане по-интензивна.

" Все още не е допустимо връщане към естествен живот - подобен, какъвто беше, на териториите, които отвоюваме. Трябва да изчакаме, до момента в който нашата земя бъде разминирана, да изчакаме, до момента в който ще можем да ви подсигуряваме, че няма да има нов обстрел ", сподели Зеленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР