Руските сили са нанесли удар по пожарна станция в южния

...
Руските сили са нанесли удар по пожарна станция в южния
Коментари Харесай

Въпреки обявеното временно примирие, Русия продължава с атаките срещу Украйна - твърди Киев

Руските сили са нанесли удар по пожарна станция в южния украински град Херсон макар оповестеното от президента Владимир Путин 36-часово преустановяване на огъня от страна на Москва. Това твърди заместник-ръководителят на канцеларията на украинския президент Кирило Тимошенко.

" Те приказват за преустановяване на огъня. Това е с кого водим война ", съобщи той.

Агенция " Франс прес " оповестява, че съветското Министерство на защитата е декларирало, че съблюдава едностранното краткотрайно помирение и от своя страна упреква украинските сили, че не престават да обстрелват.

Заповедта на Путин за 36-часово преустановяване на военните дейности беше издадена след апели от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и от съветския патриарх Кирил, правилен последовател на Путин.

Въпреки това, украински губернатори показват, че съветските войски не престават да " тероризират " цивилното население в цяла Украйна. През миналото денонощие са регистрирани набези в минимум седем района в източната и южната част на Украйна, при които са убити минимум трима души и са ранени 14, оповестява изданието " Kyiv Independent ".

В петък съветските войски са обстрелвали 39 пъти южната Херсонска област. Жилищни здания и постройката на пожарната са били обстрелвани в освободения град Херсон, удостовери губернаторът Ярослав Янушевич в Телеграм в събота.

В източната Донецка област губернаторът Павло Кириленко съобщи, че в петък в Бахмут и близкия град Красна гора са били убити двама цивилни. Други седем души са били ранени.

Областният шеф на Харков Олег Синехубов съобщи, че съветските войски " тероризират " цивилни жители в североизточната област. Не се оповестява за жертви, само че жилищни и търговски здания не престават да бъдат обстрелвани през интервала на хипотетичното преустановяване на огъня.

Междувременно украинският държавен глава Володимир Зеленски похвали Съединени американски щати за решението им да дават бронирани машини за заличаване на танкове в последния пакет от военна помощ. Зеленски уточни, че оборудванията са " тъкмо това, което е належащо " за войските, които се борят с съветските сили.

Стана ясно още, че двама публични представители на Съединени американски щати са поискали от Италия да даде системи за противовъздушна защита на Украйна.

Според италианския вестник " La Repubblica " американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан е помолил Франческо Тало, консултант на италианския министър председател Джорджия Мелони, Рим да даде системите допустимо най-скоро. Според неразкрити източници във Вашингтон, представени от вестника, Съливан е имал поради италианско-френската система за противовъздушна защита SAMP/T.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР