Руските сили са на около 30 км от Покровск, главният

...
Руските сили са на около 30 км от Покровск, главният
Коментари Харесай

The Guardian: Руските сили постигат значителни успехи в Източна Украйна

Руските сили са на към 30 км от Покровск, основният гарнизонен град в региона
Руските сили реализираха забележителен прогрес в стеснен кулоар в Източна Украйна, защото офанзивата на Москва за завладяване на територия преди идването на западната военна помощ наподобява набира скорост, написа.

Кадри, оповестени от военни блогъри на Кремъл, демонстрират съветски трибагреник, който се вее над разрушеното село Очеретине. Съобщава се, че съветските войски са навлезли на територията в неделя, северозападно от град Авдиевка, откакто са напреднали към 5 километра за 10 дни.

Това идва откакто украинското външно министерство съобщи, че прекратява консулските услуги за мъже на военна възраст, живеещи в чужбина, като се изключи тези, които се завръщат в Украйна, в ход, предопределен да усили наборната военна работа.

Украинската войска се отдръпна от Авдиевка през февруари и се пробва да откри нова отбранителна линия в обитаемоте места по поречието на река Дурна, само че през последните седмици подсилени съветски елементи настъпваха напред, употребявайки изстрелвани от въздуха плъзгащи се бомби, с цел да разбият на прахуляк украинските бункери.

Министерството на защитата на Москва твърди, че украинските войски са избягали от Очеретине на дребни групи и под мощен огън. Видео демонстрира разрушена административна постройка с изпочупени прозорци и цялостни с парчета улици. Цивилните наподобява бяха напуснали.

Превземането му значи, че Русия е съумяла да заобиколи северния фланг на неотдавна построената предна линия на Украйна, в това число минни полета и окопи. Селото – в миналото дом на 3000 души и локален пътен и железопътен възел – се намира в пресечната точка на мрежа от защитни уреди.

Щабът на районните въоръжени сили на Украйна призна, че обстановката е сложна. В него се споделя, че руснаците употребяват „ цялостен боеприпас от оръжия против нашите елементи “, в това число това, което се разказва като химически оръжия. Те са завладяли някои здания и са завладяли южната част на Очеретине, се споделя в известието. Той добави, че „ по-голямата част от селото “ остава в украински ръце, като обстановката е под надзор.

Руските сили са на към 30 км от Покровск, основният гарнизонен град в региона, употребен за ротация на бойци и съоръжение, който наподобява е идната оперативна съветска цел. Владимир Путин е наредил на бойците си да завладяват административните граници на Донецка област.

По-далеч на север се организира огромна съветска атака за завладяване на град Часов Яр. Източното военно командване на Украйна сподели, че 20 000-25 000 противников бойци се пробват да щурмуват града на хълма и близките региони. Кремъл желае да го превземе до 9 май – датата, когато руснаците означават деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война, сподели Володимир Зеленски.

Руските бойни групи може да нямат „ неопределена времева рамка “, с цел да се възползват от последните си триумфи на бойното поле, сподели Институтът за проучване на войната.

„ Руското военно командване евентуално е наясно със затварящия се прозорец, преди да дойде повече западна помощ, и се пробва да обезпечи офанзивни облаги, преди прозорецът да се затвори “, сподели той на брифинг в понеделник.

Много нужните снаряди, доставени посредством водена от Чехия самодейност за Украйна, би трябвало да дойдат до края на май или началото на юни, а Джо Байдън, президентът на Съединени американски щати, се чака да подпише пакет за помощ на стойност 61 милиарда $ след приемането му в Сената, което значи Пентагонът евентуално в границите на няколко дни ще достави някои доставки от места за предпазване в Европа, като 155 мм артилерийски снаряди.

Но други оръжия и системи ще лишават седмици и месеци. В последното си видео послание Зеленски сподели, че новите американски оръжия ще оказват помощ на Киев да си върне самодейността. Той сподели, че Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна защита Patriot за „ отбрана на небето “, както и от съвременна артилерия и „ дарба за далечни дистанции “. Зеленски приветства съглашение за администрацията на Байдън за първи път да достави ракети Atacms, които имат обхват от 300 км, написа още изданието.

Украинските бойци на фронтовата линия се оплакаха, че са изцяло изоставени и принудени да разпределят муниции. Русия е в положение да изстреля минимум шест снаряда за всеки украинец, споделиха те, а Москва също има повече танкове и бойни транспортни средства. Руската войска разполага и с по-голям брой пехота и постоянно я употребява в офанзиви „ месомелачка “. Най-малко 50 000 съветски бойци са били убити, съгласно изследване на BBC.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР