Руските сили са изстреляли 32 крилати ракети, осем от които

...
Руските сили са изстреляли 32 крилати ракети, осем от които
Коментари Харесай

Украйна съобщи за нова масирана руска ракетна атака

Руските сили са изстреляли 32 крилати ракети, осем от които от вида " Калибър " против Украйна тази нощ. Използвани са също стратегическа авиация и дронове, прецизират украинските осведомителни организации, представени от БНР.

Един човек е умрял и няколко са били ранени при ракетни удари в Днепропетровска област. Поразен е обект от сериозната инфраструктура в Лвовска област. Възникнал е пожар, който е сподавен.

Шестима души са починали при сраженията в Донецка област през миналото денонощие, ранените са 13.

Украинската противовъздушна защита е свалила 16 от 36 съветски ракети, изстреляни през нощта против четвъртък, заяви главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний в Telegram, съобщи Блумбърг.

Ракетите са изстреляни от стратегически бомбардировачи покрай Курск и Каспийско море в Русия, както и от изтребители покрай окупирания от Русия украински град Мелитопол и от кораби в Черно море.

Ракетите са поразили северната и западната част на страната, както и областите Днепропетровск и Кировоград, сподели ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

Междувременно външният министър на Израел - Ели Коен дойде в Киев, което е първото посещаване на високо равнище на израелски чиновник в Украйна след нашествието, оповестиха израелските медии. Очаква се той да се срещне с президента Владимир Зеленски.

Коен ще посети Буча, Бабий Яр и ще означи повторното отваряне на посолството на Израел, заяви Jerusalem Post. " През миналата година Израел застана до украинския народ и до Украйна ", сподели израелският външен министър.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Народното събрание на Норвегия, за утвърждения пакет за военна и филантропична помощ за Киев в размер на 7 милиарда $ с разсрочено обмисляне за пет години. По-рано той увери, че тази пролет би трябвало се почувства, че Украйна се насочва към победа.

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че може да подреди на въоръжените сили да вземат участие в сражения дружно с съветската войска, единствено в случай че трета страна нападне Беларус, съобщи осведомителната организация Белта. Русия предприе несполучливата офанзивата от север при започване на военната инвазия в Украйна точно от беларуска територия, напомня Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР