Руските сили са използвали широко сексуално насилие, за да сплашват

...
Руските сили са използвали широко сексуално насилие, за да сплашват
Коментари Харесай

Оцелели украинки от войната разказват: Редуваха се да ме изнасилват

Руските сили са употребявали необятно полово принуждение, с цел да сплашват оживелите по време на войната в Украйна, като измежду целите са били най-уязвимите членове на обществото - децата и възрастните хора, описват от Sky News.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9627
Официално са открити единствено 154 случая на полово принуждение, свързани с спора, само че специалистите считат, че действителният брой на жертвите е доста по-голям.

Разследване на Организация на обединените нации на военните закононарушения, осъществени в Украйна, откри, че полово принуждение е било упражнявано над всички полове, а възрастта на жертвите е варирала от четири до 82 години.

Сексуалното принуждение по време на спор се класифицира като военно закононарушение и геноцид.

То може да има дълготрайни психически последствия - в това число посттравматично стресово разстройство, меланхолия и тревога - както и физически последствия като заболявания, излъчени по сексуален път, бременност и травматични пострадвания.

Експертите считат, че последствията от половото принуждение по време на война се утежняват поради отношението към изнасилването - жертвите постоянно са неспособни да приказват за нападението поради наличието на непознати войски.

Сексуалното принуждение в Украйна е толкоз потресаващо, че първата дама Елена Зеленска предизвести, че съветските сили го употребяват " систематично и намерено " и че то е " още едно оръжие в техния боеприпас ".

Алиса Коваленко е режисьор на документални филми, която е била нападната от съветски бойци през 2014 година в региона на Донбас. Sky News има опция да отрази нейната история, защото тя се е отказала от правото си на анонимност.

Тя е снимала документален филм за антикорупционните митинги, когато е била спряна на контролно-пропускателен пункт, обслужван от съветски бойци, до момента в който е пътувала с такси.

Таксиметровият водач неправилно споделил, че госпожа Коваленко е от украинската войска и бойците я арестували. Тя е разпитвана в продължение на часове, преди един от офицерите да я води в апартамент.

Тя описа: " Той ме накара да се съблека и да се изкъпя, само че, несъмнено, държеше вратата отворена и понякога влизаше в банята. Казваше ми: " Защо си толкоз срамежлива? Трябва да се измиеш. Толкова си мръсна, тъй като си останала в окопите ".

" Казваше го по доста нахален метод. Демонстрираше, че има тази власт и може да прави каквото си желае. След това ми даде една доста дребна забрадка и ме заведе в кухнята и искаше да си поговорим. Почистваше револвера си тъкмо пред мен, наслаждаваше се на властта си и на това, че не мога да направя нищо. "

" По-късно той се опита да ме изнасили. Ето за какво мисля, че това беше военно оръжие, тъй като не може да има по-силно оскърбление от това ".

Коваленко е държана в плен в продължение на четири дни, преди бойците да я освободят.

Фондация " Андреев " е благотворителна организация, която поддържа жертвите на полово принуждение и записва техните свидетелства.

Разказите на жертвите демонстрират бруталността на съветските бойци по отношение на украинците в окупираните от тях региони.

Една от жертвите, известна като А, споделя:  " Застанах на колене и започнах да откопчавам колана му, а той още веднъж стартира да се усмихва и да ме гали по главата, като споделяше, че съм " положително момиче ".

" Когато свърши, той повика различен боец, който ме наплю и ме удари с такава мощ, че няколко дни не чувах с лявото си ухо. След това различен боец ме измъкна на открито и ми сподели да напусна. Опитах се да избърша сълзите си, с цел да не ги видят децата ми. Залепиха парче бяла лента на челото ми и ми споделиха да си потегли, а когато го направих, те [войниците] стреляха по колата ни ".

Друг оживяла споделя: " Много добре си припомням скърцането на масата, на която ме изнасилиха, броя на изнасилванията - пет пъти, миризмата в стаята - пушена наденица, смесена с алкохол и секс, гърмежите от детонациите и имената на книгите, които бяха на рафтовете пред лицето ми, четях ги още веднъж и още веднъж, до момента в който те се редуваха да ме изнасилват. "

Друга оживяла е бил застрашен с картечница.

" Руските бойци се смееха гръмко, избутаха ме встрани и единият от тях опря картечница в гърдите ми, а другият сподели: " Приключвай, няма какво да правиш с нея ".

" Войникът дръпна картечницата и аз даже имах време да стартира да се апелирам и да се сбогувам с живота си ", споделя тя.

Нападението завършило едвам откакто един от бойците получил телефонно позвъняване и групата си тръгнала.

" Те желаят да ни унищожат душевен. "

Друга ицекяка споделя:  " Физическата болежка отмина, само че остана нещо по-лошо от нея. Веднага щом затворя очи, още веднъж съм раздрана на части. Не единствено че не можех да дремя, само че чувството за заплаха, боязън, позор и цялостна безизходност идваше даже денем. "

" Тялото ми беше излекувано - останаха единствено шевовете. Но в душата ми към момента има болежка. Не знаех по какъв начин да продължа да пребивавам. Иедин ден не можах да устоя повече - пробвах се да се самоубия ".

Анна Орел, един от екипа на благотворителната организация, която работи с оживели, споделя, че това е като " филм на ужасите ".

" Те просто желаят да ни унищожат душевен. Руските сили употребяват изнасилването като умишлена тактичност за дехуманизиране на жертвите. "

" Повечето хора, които минат през това, не желаят да продължат да живеят. Нашата съществена цел е да ги върнем към предходния им живот, да им помогнем да се задържат и да им дадем причина за живот ", споделя тя.

" Много е мъчно да чуеш тези ужасни неща от хора, които са оживели. Но ние би трябвало да се борим, с цел да устоим, и би трябвало да продължим да живеем, с цел да оказваме помощ и на другите. "

" Да оказваме помощ на другите е и нашата мощ. Просто не мога да си показва какъв брой е мъчно на тези хора, които са оживели посредством полово принуждение. За мен е сърцераздирателно всякога, когато чуя техните истории ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР