Руските сили са бомбардирали украинския пристанищен град Одеса с ракети

...
Руските сили са бомбардирали украинския пристанищен град Одеса с ракети
Коментари Харесай

Русия бомбардира украинското зърнено пристанище Одеса

Руските сили са бомбардирали украинския пристанищен град Одеса с ракети и дронове.

Четири ракети и 22 атакуващи безпилотни летателни апарата бяха изстреляни от окупирания район на Крим в Украйна към черноморското пристанище късно в неделя, оповестиха военновъздушните сили на Украйна в понеделник.

Продължавайте четене

лист от 3 детайла Война Русия-Украйна: Списък с основни събития, ден 621 Украйна подреди следствие след съветска офанзива на церемонията по бригадата Украинският Зеленски отхвърля войната с Русия да е в „ застой “ завършек на списъка

Атаките раниха минимум осем души, унищожиха зърното и повредиха 124-годишния Музей на изящните изкуства в Одеса.

„ Петнадесет Шахеда и една ракета с въздушно ориентиране Kh-59 бяха свалени “, споделиха украинските военновъздушни сили, имайки поради проектирания от Иран безпилотен летателен уред камикадзе.

Ръководителят на кабинета на украинския президент Андрий Йермак разгласява фотоси в обществените медии от последствията от стачката, като даде обещание отмъщение за офанзивата.

„ Това е техният ненавиждан отговор на действителността – украинският Крим ще бъде демилитаризиран, без Черноморския флот и военните бази на руснаците “, сподели той.

Украйна неотдавна ускори ударите по съветската военноморска база в Севастопол. Междувременно съветските въздушни офанзиви се ускориха през последните седмици, като инфраструктурата е особена цел преди зимата.

Одеса, главното зърнено пристанище на Украйна, също е обект на прицел от по-рано през годината, когато Москва се отдръпна от договорката, позволяваща износа на украинско зърно през Черно море.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко сподели, че са развалени 20 жилищни здания, Музеят на изящните изкуства в Одеса и инфраструктурни уреди. Запалили са се склад и камиони със зърно, който е сподавен навреме.

Музеят, чиито стени и прозорци бяха развалени, съхраняваше преди войната повече от 10 000 творби на изкуството, в това число картини на някои от най-известните съветски и украински художници от края на 19-ти и началото на 20-ти век.

„ На 6 ноември Националният живописен музей в Одеса става на 124 години “, сподели Олег Кипер, губернатор на Одеска област, чийто град Одеса е административен център, в приложението за известия Telegram.

„ В навечерието на 6 ноември руснаците „ поздравиха “ нашия архитектурен монумент с ракета, която удари наоколо. “

Осем души бяха ранени по време на нападението.

Президентът Володимир Зеленски повтори молбата си за западна поддръжка преди суровите зимни месеци и изключително за системите за противовъздушна защита в телевизионно изявление за американската мрежа NBC News в неделя.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР