Руските сили провеждат настъплението към Авдеевка в Донецка област от

...
Руските сили провеждат настъплението към Авдеевка в Донецка област от
Коментари Харесай

Руснаците щурмуват Авдеевка от шест направления

Руските сили организират настъплението към Авдеевка в Донецка област от шест посоки, само че няма доказани данни за реализирани триумфи. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава УНИАН.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви, че войските на Киев са отбили повече от 30 съветски офанзиви източно от Новобахмутовка (13 км северозападно от Авдеевка); североизточно от Бердичев (7 км северозападно от Авдеевка); южно от Новокалиновое (12 км северно от Авдеевка); южно от Новокалиново (12 км северно от Авдеевка) и Тоненки (7 км западно от Авдеевка); както и покрай Степное (3 км северно от Авдеевка), Авдеевка, Северное (6 км западно от Авдеевка) и Первомайское (11 км югозападно от Авдеевка).

Представителят на Таврическата формация на украинските войски полковник Александър Щупун разясни, че съветските войски не престават наземните офанзиви в групи от 10-20 души в шест посоки в региона на Авдеевка и че не престават тежки боеве покрай коксовия цех североизточно от града и в индустриалната зона на югоизток от него.

Руски източници оповестиха за хипотетичното завладяване на промишлената зона югоизточно от Авдеевка и достъпа до югоизточните околности на града. Москва твърди, че промишлената зона е била завладяна от детайли на десантно-щурмова бригада " Ветеран “ (свързана с следената от Министерството на защитата ЧВК " Редут “).

Освен това съветски военни блогъри рапортуват, че силите на Москва са създали неуточнено нахлуване покрай Крутая балка (5 км източно от Авдеевка) и Авдеевския коксохимически цех. ISW няма образни доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Руски източници също настояват, че украинските сили са контраатакували сполучливо покрай Авдеевка на 27 ноември покрай Степное, където са постигнали непълен триумф.

Освен това съветски военни блогъри оповестяват, че ВСУ са контраатакували несполучливо покрай индустриална зона югоизточно от АвдЕевка. Въпреки сложните метеорологични условия както съветските, по този начин и украинските войски не престават наземните офанзиви в цяла Украйна, въпреки и с малко по-бавно движение заради снега и неприятната видимост.

Т.нар. " военни репортери “ на Руската федерация настояват, че мощният сняг и вятърът са понижили видимостта и са затруднили въздушното разузнаване и артилерийската промяна на Херсонско направление. ВСУ обаче се възползваха от обстановката, с цел да консолидират позиции на левия бряг на Днепър.

Говорителят на Таврическата група полковник Александър Щупун съобщи, че заради метеорологичните условия съветските войски на това направление са понижили потреблението на артилерия с веднъж и половина, а на безпилотните апарати - шест пъти. Въпреки това авиацията се употребява интензивно.

Анализаторите означават, че сложните зимни условия ще принудят и двете страни да разчитат повече на наземни офанзиви на пехотата при липса на благоприятни условия за въздушно разузнаване и артилерийска промяна.

Източник: Агенция " Фокус "

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР