Руските сили продължават да съсредоточават усилията си върху настъплението в

...
Руските сили продължават да съсредоточават усилията си върху настъплението в
Коментари Харесай

Генщабът на Украйна: Руснаците не се отказват да завладеят Донецка област

Руските сили не престават да концентрират напъните си върху настъплението в направление Бахмут. Същевременно съветската войска организира несполучливи офанзиви и в региона на Авдеевка.

" Противникът не се отхвърля от желанията си да завладее Донецка област в нейните административни граници. Основните старания са съсредоточени върху настъплението в посока Бахмут.

- Провеждат несполучливи офанзиви в посока Авдеевка. Опитват се също по този начин да подобрят тактическата обстановка край Лиман.

- Проведени са несполучливи офанзиви в регионите на Орехово и Гуляйполе в посока Запорожие. В направленията Купянск, Новопавловск и Херсон врагът се отбранява ", се споделя в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, представена от " УНИАН ".

Според Генералния щаб, обстановката във Волинска, Полеска, Северска и Слобожанска област остава непроменена и не са открити противников настъпателни групи.

На територията на Беларус не престават взаимните учения на съветските Върховен касационен съд и беларуските сили за противовъздушна защита. Упражняват се на практика задания за взаимоотношение сред въздушните и сухопътните съставни елементи в настъпателни интервенции.

Минометен и артилерийски обстрел е засегнал десетки селища в Харковска, Запорожка, Луганска и Донецка област. По-специално, 13 обитаеми места са обстрелвани в посока Бахмут, а Авдеевка, Водяное, Невелское, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка - в направление Авдеевка.

" В Херсонско направление, регионите на Антоновка, Береховое, Веселое, Федоровка, Лвово и Херсон бяха подложени на обстрел, по-специално от ракетни установки за залпов огън и артилерия за стрелково оръжие. За следващ път пострадаха цивилни жители ", оповестиха от Генералния щаб на Украйна.

На Запад се усеща известна отмалялост от обстановката към Украйна. Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи това в изявление в границите на форума в Давос, оповестяват международните издания.

Политикът е запитан дали международните водачи правят оценка приноса на Варшава към общата идея за подкрепяне на Киев. Моравецки дава отговор позитивно, само че прибавя, че има " нещо като отмалялост ".

" Днес това това се вижда отчетливо и желая да предупредя международните водачи по отношение на сходни настроения, тъй като Русия е търпелива, а Западът е малко изтощен ", прибавя полският министър председател.

Русия е унищожила подготвени запаси на украинските въоръжени сили в Бахмут, предопределени за нахлуване в южната част на страната, декларира някогашният основен консултант на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в блога си в YouTube.

" Украинците се опитваха да образуват запаси за вероятно нахлуване в южна посока. Тези елементи са починали в Бахмут (Артемовск). Сега украинците разполагат с към 140 000 - 150 000 боеспособни бойци ", споделя офицерът.

Група неидентифицирани лица са се пробвали да взривят ракетна система HIMARS в Полтавска област в Украйна, както и да саботират региона, където са ситуирани системите за противовъздушна защита С-300, оповестяват международните издания.

Засега е известно, че СБУ е задържала група хора в Кременчук, които са възнамерявали да извършат бойкот против системата HIMARS, евентуално посредством взривяването ѝ.

Не е известно по какъв начин тъкмо е трябвало да бъдат осъществени проектите, само че това е първият прочут случай на измама против такива оръжия от началото на войната.

Според някои информации, желанията на диверсантите е било допустимо да бъдат открити с помощта на открита и незащитена преписка, която е била прихваната от украинските специфични служби.

Източник Блиц.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР