Руските сили продължават да нападат огромния завод Азовстал, където са

...
Руските сили продължават да нападат огромния завод Азовстал, където са
Коментари Харесай

Русия продължава да атакува Азовстал, въпреки заричанията си |

Руските сили не престават да атакуват големия цех " Азовстал ", където са се укрепили украинските бойци в южния пристанищен град Мариупол, съобщи украинският президентски консултант Олексий Арестович, представен от Ройтерс.

По-рано Москва разгласи, че съветските войски ще се отдръпват на безвредно разстояние и ще разрешат на цивилните да изоставен завода. Това даже " подреди " президентът Владимир Путин на военния министър Сергей Шойгу преди празниците.

" Врагът продължава да нападна защитата ни в региона на завода " Азовстал ", употребявайки самолети, артилерия и танкове и пробвайки се да напредне благодарение на щурмови групи, в нарушаване на заповедта на висшия си главнокомандващ ", сподели Арестович във видеообръщение.

Русия е изстреляла ракети по цели покрай два града във Виницка област, Централна Украйна. Петима души са починали, а 18 са ранени, заяви регионалната украинска прокуратура. Мишена на ударите е била транспортна инфраструктура в региона на градовете Жмеринка и Козятин.

" Врагът се пробва да удари сериозна инфраструктура ", сподели регионалният шеф Борзов във видеообръщение в чат приложението Телеграм.

Украинското министерство на защитата съобщи, че съветските офанзиви на изток не престават, само че са отблъснати.

Говорител на ведомството сподели, че съветските сили са пробвали да пробият защитата на градове като Рубижне, Попасна, Северодонецк, Мариинка и Авдеевка, и се пробва да напредне от град Изюм към Барвинкове и Славянск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР