Руските сили продължават да бомбардират украински позиции на няколко места

...
Руските сили продължават да бомбардират украински позиции на няколко места
Коментари Харесай

Украйна се готви за потенциална руска офанзива през февруари

Руските сили не престават да бомбардират украински позиции на няколко места в Донецка област, до момента в който се стремят да заемат позиции по фронтовата линия. Украинската войска твърди, че отблъсква офанзивите, само че се приготвя за по-нататъшна ескалация, както предава от Киев кореспондентът на Euronews Саша Вакулина.

 

Украйна се готви за възможна съветска атака този месец, когато ще се означи една година от пълномащабното навлизане на нейна територия.Както сподели президентът Володимир Зеленски, към този момент има доста данни, че окупаторите се пробват да създадат нещо алегорично през февруари, пробвайки се да отмъстят за провалите от предходната година. 

Предупрежденията наподобяват по някакъв метод сходни с тези от януари 2022 година Западните съдружници сигнализираха, че пълномащабната инвазия е неизбежна. Но в този момент не е 2022 г и чувството е доста по-различно както измежду популацията, по този начин и измежду държавното управление. 

Украинското министерство на защитата признава, че не всички западни оръжия ще са пристигнали до евентуалната атака на съперника, само че е уверено, че Украйна има задоволително запаси, с цел да удържи съветските сили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР