Руските сили превзеха стратегическо украинско пристанище и обсадиха друго в

...
Руските сили превзеха стратегическо украинско пристанище и обсадиха друго в
Коментари Харесай

Путин превзе Херсон, говори пред СС

Руските сили превзеха стратегическо украинско пристанище и обсадиха друго в опит да отделят достъпа на страната до Черно море, оповестява „ Асошиейтед прес ”.

Според информация на Москва нейни военни управляват град Херсон, който е с население от 280 000 души, а локалните украински управляващи потвърдиха, че е завладяна постройката на държавното управление. Това е първото огромно обитаемо място, което овладяват руснаците от началото на нашествието преди седмица.

Владимир Путин ще организира оперативна среща с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност (СС) в четвъртък, заяви пред кореспонденти президентският представител Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Не изключваме опцията държавният глава да каже встъпителни думи при започване на това събитие. Ще го покажем по малкия екран ”, съобщи представителят на Кремъл.

Според него Путин може да разяснява загубите на съветски войски в Украйна, за които Министерството на защитата заяви ден по-рано. По данни на министерството 498 съветски военнослужещи са починали при осъществяване на военния си дълг, а 1 597 са били ранени. „ Честно казано, чакаме президентът да се изкаже по тази тематика при започване на срещата с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност ”, посочи Песков.

Освен това за четвъртък Путин има планувани няколко интернационалните телефонни диалога, един от които към този момент е в ход. Държавният глава работи в Ново-Огарьово.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР