Руските сили напредват в източния украински град Бахмут въпреки ожесточената

...
Руските сили напредват в източния украински град Бахмут въпреки ожесточената
Коментари Харесай

Руските сили напредват в Бахмут, твърди назначеният от Москва лидер на Донецка област

Руските сили напредват в източния украински град Бахмут макар ожесточената опозиция и съвсем са поели цялостен надзор над металургичния цех там, заяви Ройтерс, като цитира назначения от Москва водач на Донецка област.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10020
Твърдението му обаче опонира на украинските и западните сведения за обстановката в града, която съгласно тях се стабилизира, защото съветската атака отслабва. Агенция Ройтерс не съумя да ревизира посредством самостоятелен източник обстановката на бойното поле.

Битката за Бахмут, който Русия назовава с името от руската ера Артьомовск, към този момент месеци наред е най-ожесточената и кървава точка от войната на Москва против Украйна, която Кремъл назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва Ройтерс.

Денис Пушилин, назначеният от Русия водач на следената от Москва част от украинската Донецка област, съобщи, че по-голямата част от украинските сили са били принудени да се отдръпват от завода АЗОМ в западната част на река Бахмутка.

" Важното тук беше да се разчисти индустриалната зона в самия цех. На процедура може да се каже, че това към този момент е направено, като момчетата просто довършват (украинските) бойци там, които са останали само на обособени групи ", сподели Пушилин.

И двете страни настояват, че са нанесли тежки провали на ответната страна по отношение на боевете за Бахмут, отбелязва Ройтерс.

Бойци от наемническите сили " Вагнер " не престават да управляват настъплението на града, съобщи Пушилин. " Момчетата (от " Вагнер " ) напредват, несъмнено, че напредват, въпреки че за това са им нужни огромни старания ", съобщи той в изявление за съветска държавна телевизия.

" Те сътвориха невъзможни за врага условия даже да се опита деликатно да внесе бойна техника, да разположи спомагателни войски или да изведе даже ранените. За врага всичко това е извънредно мъчно, защото всички пътища " са в обсега на съветските сили, добави той.

Главнокомандващият украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужни заяви през днешния ден, че Киев е съумял да спре съветското нахлуване в региона на Бахмут, където съгласно него обстановката се стабилизира. 

Руската атака е спряла, основно вследствие на огромни загуби на войски, съобщи английското военно разузнаване.

Украинските военни командири обявиха, че тяхната лична контраатака, подкрепена от новодоставената западна техника, ще стартира скоро, само че подчертаха значимостта на това Бахмут да бъде арестуван под украински надзор до тогава, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР