Руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, област Луганск, съобщават

...
Руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, област Луганск, съобщават
Коментари Харесай

Русия е превзела по-голямата част от Северодонецк. Зеленски призова за далекобойни оръжия

Руските сили управляват по-голямата част от Северодонецк, област Луганск, оповестяват украинските управляващи. Това стана ясно, откакто в понеделник всички мостове, водещи до основния източен град, бяха разрушени.

Северодонецк е съществена цел на съветските военни сили. Районът на града е едно от дребното места в област Луганск, които към момента не са напълно под контрола на подкрепяни от Русия сепаратисти.

Украинският президент Володимир Зеленски назова сраженията в Донбас „ една от най-бруталните борби в и за Европа ". Говорителят на украинското министерство на защитата Александър Мотузяник сподели в понеделник, че интензивните боеве не престават, само че съветските сили към този момент управляват центъра на града, защото артилерийната им огнева мощност превъзхожда украинската.

По думите на Мотузяник съветските сили "търпят обилни загуби в пехотните елементи ", само че не престават да напредват благодарение на артилерия и щурмова авиация. Според украинските управляващи пътищата за доставка в града са затворени и евакуацията става все по-трудна, откакто и трите основни моста, свързващи Северодонецк със прилежащия Лисичанск, бяха разрушени.

На фона на това Зеленски прикани за повече далекобойни оръжия за противопоставяне на съветските сили. „ Имаме задоволително оръжия “, сподели той пред датски публицисти в онлайн брифинг във вторник. „ Това, с което не разполагаме, са оръжията, които в действителност доближават обсега, от който се нуждаем, с цел да понижим преимуществото на оборудването на Руската федерация “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън при започване на месеца, че ще даде системи HIMARS на Украйна, откакто беше убеден, че те няма да се употребяват за нанасяне на удари по цели в Русия. Този тип ракетни системи могат тъкмо да поразяват цели на разстояние до 80 км.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР