Руските сили, които се опитват да завземат украинския град Бахмут,

...
Руските сили, които се опитват да завземат украинския град Бахмут,
Коментари Харесай

Пушилин, ДНР: В тежка ситуация сме. Няма никакви признаци, че украинците ще предадат Бахмут

Руските сили, които се пробват да завземат украинския град Бахмут, се намират в " тежка " обстановка, защото няма признаци Киев да е подготвен да разпореди на частите си да се изтеглят, съобщи водачът на така наречен " Донецка национална република " Денис Пушилин, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Битката за Бахмут, която се трансформира в една от най-кръвопролитните от началото на войната, продължава от месеци. Руските войски, предвождани от наемниците от " Вагнер ", се пробват да обсадят и завладеят града.
Русия споделя, че завладяването на Бахмут, който тя назовава със руското му име Артьомовск, ще ѝ даде опция за предприемането на още офанзиви по-навътре в територията на Украйна.

" Ситуацията в Артьомовск остава комплицирана, тежка, ние към момента не виждаме да има каквито и да е предпоставки, че съперникът просто ще изтегли частите си ", съобщи Пушилин в изявление за държавната телевизия " Русия-24 ".

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че силите му на процедура управляват половината град и за украинците остава наличен единствено един от изходите му.

Президентът Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че няма да отдръпна украинските елементи, макар че Киев и западни публични лица омаловажиха стратегическото значение на Бахмут.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР