Руските сили извършват наземни нападения във и около Бахмут. Това

...
Руските сили извършват наземни нападения във и около Бахмут. Това
Коментари Харесай

ISW: Руското настъпление в Бахмут продължава, край Угледар и Авдеевка офанзивата е неуспешна

Руските сили правят наземни набези във и към Бахмут. Това се показва в новия доклад на Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че наемниците от ЧВК Вагнер вероятно са завзели региона северно от улица " Весьолая " в северозападната част на Бахмут, в това число и територията на болница № 2 в Бахмут.

Същевременно в прегледа се отхвърля градът да е бил високомерен от руснаците на 90%. Според техните оценки този индикатор в този момент е към 87,9% от територията.

В отчета се показва също, че съгласно някои сведения руснаците употребяват авиобомби ФАБ за заличаване на украинските опорни пунктове в Бахмут.

Освен това анализаторите показват, че съветските войски са траяли сухопътните офанзиви по фронтовата линия Авдеевка-Донецк, само че офанзивите край самата Авдеевка са били несполучливи.

Руските офанзиви край Угледар също не са сполучливи.

Наемниците от ЧВК " Вагнер " и постоянните съветски войски през последните седмици засилилиха съдействието си за завладяването на града. Те се пробват да напреднат и да завземат региони на града. Украинските военни обаче удържат позициите си в северните региони.

Към 19 април в Бахмут се водиха яростни боеве наоколо до железопътната гара в центъра на града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР