Руските съдилища са осъдили на затвор над 200 украински войници

...
Руските съдилища са осъдили на затвор над 200 украински войници
Коментари Харесай

Русия пратила в затвора над 200 пленени украински войници

Руските съдилища са осъдили на затвор над 200 украински бойци от началото на военната интервенция на Москва в Украйна. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Ройтерс ".

" Съдилищата на Руската федерация към този момент осъдиха повече от 200 представители на украинските въоръжени формирования на дълги периоди отнемане от независимост за осъществяване на зверства ", акцентира той.

И двете воюващи страни се упрекват взаимно в осъществяването на голям брой жестокости във войната, която Русия стартира с пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Организация на обединените нации откри редица и нарушавания на човешките права, осъществени от съветските управляващи, като изтезания, изнасилвания и депортиране на деца.
 Русия съди първи украински боец за военни закононарушения
Русия съди първи украински боец за военни закононарушения

Обвиняемият се е признал за " отчасти отговорен "

През март Международният углавен съд издаде Владимир Путин с довода, че насилственото депортиране на украински деца от страна на съветските сили е военно закононарушение.

" По нашия път към справедливостта главният резултат от годината безспорно е издадената от Международния углавен съд заповед за арест на Путин ", съобщи основният прокурор на Украйна Андрий Костин в резюме на 2023 година

" Историческо решение и явен сигнал, че никой не може да бъде над закона ".

По данни на Главната прокуратура на Украйна от началото на войната са на експанзия и военни закононарушения.

Организация на обединените нации записва и няколко случая на украински управляващи, извършващи нарушавания на човешките права по отношение на хора, упрекнати в съдействие с съветските управляващи.

Лавров уточни, че основният проверяващ орган на Русия - Следственият комитет, е образувал 4000 наказателни каузи против към 900 украински лица.

" Те включват както членове на радикални националистически сдружения, представители на украинските сили за сигурност и наемници, по този начин и представители на военното и политическото управление на Украйна ", посочи той.

" Тези от тях, на които бяха повдигнати задочни обвинявания, са оповестени за интернационално търсене ".
 Русия пратила задълго в пандиза над 30 украинци за военни закононарушения
Русия пратила задълго в пандиза над 30 украинци за военни закононарушения

Присъдите са на съдилища в Луганска и Донецка област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР