Руските ритейлъри на домакински уреди и електроника започнаха да предупреждават

...
Руските ритейлъри на домакински уреди и електроника започнаха да предупреждават
Коментари Харесай

Доларът поскъпна до над 92 рубли и в Русия бързо започнаха да растат цените на електрониката и битовата техника

Руските ритейлъри на домашен уреди и електроника започнаха да предизвестяват за повишение цените на фона на отслабването на рублата. Според участниците на пазара още през идната седмица могат да се чакат нови ценови етикети на смарт телефоните, преносимите компютри и таблетите с 10-15% покачване на цените. Преобладаващата част от доставките за Русия се заплащат в задгранична валута, като курсът на $ и еврото на Московската борса доближи нови върхове от месец март 2022 година Насам.

Търговците на битова техника и електроника започнаха да покачват цените на стоките поради измененията в обменните курсове на валутите, оповестява „ Комерсант “, като се базира на писма, изпратени от фирмите до дистрибуторите. Алексей Погудалов, търговски шеф на Holodilnik.ru, удостовери приемането на такива писма, като измежду производителите, които са предизвестили за повишение на цените, са представителите на марките Archelik (марките Beko, Grundig и Indesit), SEB-Vostok (Tefal, Moulinex, Rowenta), Maunfeld, Lex и други.

В писмото на СЕБ-Восток се споделя, че разноските за уреди са се нараснали приблизително с 10% от 4-ти август насам. Глеб Мишин, началник на Candy-Hoover Group (част от китайската Haier Group) в Русия, признава, че поради валутния курс „ би трябвало да повишим цените на дребно с 15%„.

Според другите прогнози повишаването на локалните домакинските уреди ще стартира в средата на август, защото в този момент търговците на дребно „ към момента имат непродадени ресурси “. Но нови ценови етикети за смарт телефони, преносими компютри и таблети, които не се създават в Русия, могат да се чакат още през идната седмица, като нарастването на цените ще бъде 10-15%.

Сутринта на 6-ти юли доларът се търгуваше за 92 рубли, а еврото за 100 рубли – за първи път от края на месец март 2022 година В сегашния миг (11:15 часа наше време) една съветска рубла се търгува при цена 93,47 $ и за 102,09 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР