Руските ракетни удари вече се насочват и към цели в

...
Руските ракетни удари вече се насочват и към цели в
Коментари Харесай

Русия удари до границата на Украйна с ЕС и НАТО. Цял град в Донбас е изтрит от лицето на земята

Руските ракетни удари към този момент се насочват и към цели в Западна Украйна и се приближават до територията на НАТО и Европейския съюз.

Рано сутринта в неделя беше ударена украинска военна база край Лвов . Тя се намира единствено на няколко десетки километра от границата с Полша - страна членка на НАТО и на Европейския съюз. Украинските управляващи оповестиха и за нахлуване против летище край западния град Ивано-Франковск .

В същото време обстановката в обградените от съветската войска градове става все по тежка. В пристанищния град на Азовско море Мариупол липсват храна, питейна вода и съществени медикаменти. Град Волноваха , който се намира на север от Мариупол, е бил заличен от лицето на земята, споделиха локалните управляващи.
Руските удари се насочват на запад
Властите в западния украински град Лвов оповестиха в неделя сутринта за, ситуиран на 30 км северозападно от града. Според районната военна администрация, съветските сили са подложили на ракетен обстрел военната база, която се намира на 25 км от границата с Полша .

С ударите против така наречен Международен център за поддържане на мира и сигурността в Яворов - основана през 2007 година военна база, в която се организират и интернационалните учения, Русия приближава дейните военни дейности до територията на Европейския съюз и НАТО, чиято членка е Полша.

В базата са провеждани и взаимни учения на украинската войска с войски на НАТО в границите на програмата Партньорство за мир. Минстърът на защитата на Украйна заяви, че преди офанзивата в базата е имало задгранични военни инструктори .

Губернаторът на Лвов Максим Козицки сподели, че девет души са починали и 57 са ранени при ракетните удари.

Международният център за поддържане на мира и сигурността се намира на 30 км от Лвов - най-големият град в Западна Украйна, където с изключение на постояното цивилно население, са струпани към 200 000 души, бягащи от дейните военни дейности на изток.

В неделя сутринта кметът на западния град Ивано-Франковск Руслан Мартсинков заяви, че летището край града е попаднало под ракетен обстрел.

В първите дни на войната, която стартира на 24 февруари, Русия нападаше цели главно в северната, източната и южната част на Украйна, в това число столицата Киев. В последните дни обаче съветските сили удрят цели в Централна Украйна край град Днипро, както и на запад - край Ивано-Франковск и Лвов.
Руските войски обкръжават Киев и стрелят по цивилни
През последните дни сраженията към столицата Киев стават по-ожесточени. Руският боен ескорт наоколо до града се разпръсна из обитаемоте места към него. Според Министерството на защитата на Англия задачата е Киев да бъде обкръжен, а танковете и бронираните машини от конвоя се намират на 25 км от центъра на града. Сателитни фотоси от 11 март демонстрираха по какъв начин съветските сили влизат в дейни сражения в жилищни региони край столицата.
Руските сили се доближават до Киев и обстрелват жилищни региони, демонстрират сателитни фотоси
Ракетен удар на 12 март с муниции край Василков в региона на Киев.

Седем цивилни бяха убити при съветска пукотевица против филантропичен кулоар, заяви украинското министерство на защитата. Хората са се опитвали да изоставен село Перемоха , на 20 км североизточно от Киев. Украйна упреква Москва, че постоянно нарушава уговорките си за прекъсване на огъня при установяването на коридори за евакуация на цивилни.

“Ако желаят да покрият земята с бомби и просто да заличат историята на този район и да унищожат всички ни, тогава ще влязат в Киев ”, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски . “Ако това е тяхната цел, дано да дойдат, само че ще би трябвало да живеят на тези земи сами. ”

Губернаторът на Чернигов , град на 150 км североизточно от Киев, заяви за нови опустошения в града. Той направи видео послание пред руините на хотел “Украйна ” в града. “Вече няма подобен хотел ”, сподели той. “Но Украйна към момента съществува и ще надделее. ”
Отчаяние в Мариупол. Волноваха “вече не съществува ”
Ситиуацията в пристанищния град Мариупол на Азовско море, който е обкръжен от съветската войска, се утежнява с всеки минал ден. Според Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси на Организация на обединените нации хората, блокирани в града, са обезверени.

“Има известия за грабежи и конфликти сред цивилните за дребното артикули от първа нужда, които са налични в града ”, заяви службата на 12 март. “Лекарствата за животозастрашаващи болести бързо свършват, лечебните заведения работят единствено отчасти, има дефицит на храна и вода. ”

На 12 март външното министерство на Украйна заяви за, където са били подслонени повече от 80 цивилни, в това число и турски жители. Не се знае дали има ранени и убити при офанзивата.

В първите 12 дни на съветската инвазия над 1500 цивилни са били убити в Мариупол, оповестиха по-рано локалните управляващи. Ракетен обстрел против болница в града на 9 март провокира необятен отзив по света и обвинявания против Русия за военни закононарушения.

На север от Мариупол град Волноваха е бил изцяло опустошен от съветската инвазия, заяви украинският губернатор на област Донецк Павло Кириленко. По думите му от началото на войната по-голяма част от популацията на града е избягало, а по-голяма част от инфраструктурата и жилищните здания са разрушени от съветските офанзиви.

“Като цяло Волноваха с нейната инфраструктура към този момент не съществува ”, сподели Кириленко пред украинския ефирен канал Direct. По думите му обаче боевете в региона не престават, а задачата на украинските сили е да предотвратят обкръжаването на стратегическия град от съветската войска.

Волноваха е подложен на тежки ракетни удари и артилерийски обстрел, които унищожиха съвсем всяка постройка в града.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР