Руските правоохранителни органи съобщиха за поредица от инциденти, включващи гласоподаватели,

...
Руските правоохранителни органи съобщиха за поредица от инциденти, включващи гласоподаватели,
Коментари Харесай

Изливат боя в урните и пожар в секция: Инциденти в първия ден от изборите в Русия

Руските правоохранителни органи оповестиха за поредност от произшествия, включващи гласоподаватели, които разливат зелена багра в урните с бюлетини в първия ден от президентските избори.

Кадри от камери за видеонаблюдение демонстрират 20-годишна жена, която пуска бюлетината си в транспарантната пластмасова урна, след което излива боята.

По-късно против дамата, чието име не се оповестява, е повдигнато обвиняване за “възпрепятстване на упражняването на изборните права или на работата на изборните комисии ”. За сходно закононарушение се планува наказване от до пет години затвор.

Руската Централна изборна комисия (ЦИК) прикани за повишение на сигурността след произшествия с разливане на бои в Ростовска област и Черкезия. Арестуваните там са обяснили, че са им били обещани пари. Два сходни случая са се случили в изборни секции във Воронежка област.

В Ростов на Дон към този момент е повдигнато обвиняване против 62-годишен мъж за възпрепятстване на изборния развой, предава Enex, представена от бТВ.

В изборна секция в московския регион " Марино ", в който е живял дълго опозиционера Алексей Навални, жена подпали кабина за гласоподаване, заяви Ройтерс.

Ако бъде повдигнато обвиняване, дамата може да получи оптимално наказване от пет години затвор.

„ По пладне против Путин “

След гибелта и погребението на Алексей Навални, изгнанието или осъждането на затвор на други политици, противопоставили се на Владимир Путин, опозицията в Русия се намира в неприятно положение, написа Ройтерс.

В проведена акция, която назовават " По пладне против Путин ", поддръжниците на Навални приканват руснаците, които са срещу дългогодишния водач на Кремъл, да отидат до изборните секции в неделя тъкмо по обяд в 12 часа, да се наредят на опашката за приемането на хартиена бюлетина и по-късно да гласоподават по метод, който да изрази митинг.

Сред предложенията са гласоподаване с невалидна бюлетина, изписването на „ Алексей Навални “ или гласоподаване за някой различен от тримата претенденти, които се изправят против Путин, макар че са възприемани като „ марионетки “.

Преди гибелта си Навални поддържа проекта в известие в обществените мрежи, оповестено от юристите му.

Контролирайки всички лостове на властта, изграждайки медийна акция към войната в Украйна и модернизацията на инфраструктурата, от Кремъл споделят, че Путин се употребява с преобладаващата социална поддръжка. Данни на съветската неправителствена организация за социологически изследвания " Левада Център " сочат, че Путин се употребява с 86% утвърждение.

Снимка: Reuters
Последователите на Навални настояват, че неделният митинг ще увеличи груповия морал след гибелта на опозиционера, ще покаже, че противопоставящите се на Путин не са сами и не всички го поддържат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР