Руските потребители, които бяха блокирани от основните популярни социални мрежи

...
Руските потребители, които бяха блокирани от основните популярни социални мрежи
Коментари Харесай

Руснаците вече ще туитват в РуТвит

Руските консуматори, които бяха блокирани от главните известни обществени мрежи по света поради войната на Русия в Украйна, към този момент имат нова алтернатива за микроблогинг платформа - обществената мрежа " РуТвит ".

Подобно на други копия на американски вериги (като " МакДоналдс " - " Дядя Ваня ", " Старбъкс " - " Стардъкс ", и пр.), и този изобщо не си прави труда да крие обстоятелството, че е копие на към този момент съществуваща платформа. Тъкмо противоположното - уеб сайтът е непосредствено кръстен " Русский Твиттер " в хедъра на страницата.

Запазено е и известното птиче лого на Twitter - единствено че в цветовете на съветското знаме. Разбира се, още на входната страница ни посрещат фотоси на съветски бойци и на московския деспот Владимир Путин.

Новата обществена мрежа е съществено модерирана, споделят консуматори, тествали границите на допустимото в нея. Всякакъв намек на рецензия против режима води до бан, а дребното към този момент консуматори главно популяризират съветските опорки за войната в Украйна.

Русия неотдавна се снабди и с Россграм, копие на Instagram. По принцип и преди войната в съветския интернет имаше клонинги на западни услуги, само че тогава те не бяха толкоз откровени в потъпкването на комерсиалните марки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР