Руските парламентаристи във вторник подкрепиха законопроект, който ще принуди чуждестранните

...
Руските парламентаристи във вторник подкрепиха законопроект, който ще принуди чуждестранните
Коментари Харесай

Русия слага юзди на чуждестранните интернет компании

Руските парламентаристи във вторник поддържаха законопроект, който ще принуди задграничните интернет компании да основат локални офиси или да бъдат подложени на строги санкции, в това число цялостна възбрана, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Законопроектът беше признат на първото от трите нужни четения, се споделя в изказване на долната камара на Народното събрание.
Правната норма се отнася до онлайн компании, чиито ежедневни консуматори в Русия надвишават 500 000. Неспазването ще докара до наказания, в това число възбрана за рекламиране на техните услуги, възбрана за събиране на заплащания или отчасти или цялостно блокиране в страната.
През последните месеци Русия ускори напъните си да наложи по-голям надзор върху онлайн платформи, в това число Фейсбук, Twitter и YouTube, като президентът Владимир Путин съобщи, че огромните софтуерни компании са станали толкоз авторитетни, че се „ конкурират “ със суверенните страни.
През септември в страната ще се проведат парламентарни избори.
Ограничителните ограничения породиха угриженост измежду критиците на Кремъл, които се опасяват, че ограничението е ориентирано към заглушаване на гласовете на опозицията.
През януари съветските управляващи упрекнаха задграничните обществени медийни платформи, че се намесват във вътрешните работи на страната, като не заличават апели за митинг в поддръжка на водача на опозицията Алексей Навални.
Държавният контролен орган по телекомуникации през март, с която работи Twitter. Москва упрекна уеб страницата за микроблогове, че не е съумял да отстрани наличие, обвързвано с детска порнография, приложимост на опиати и апели към малолетни да се самоубият. Тогава Twitter съобщи, че е " надълбоко угрижен от засилените опити за блокиране и ограничение на обществения онлайн диалог ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР